Királyi lovaknak királyi nyaralás jár - Lovasezred a tengerparton

08 júl. 2015 Magyar Dorottya

Háromhetes vidéki vakációra utaztak az angol királynő lovas testőrségének lovai és lovasai. A Norfolkban töltött napok egyik fénypontja a már hagyománnyá vált tengerparti lovaglás.

angollo2Az ezred minden évben elhagyja Londont, hogy a lovak és lovasok három hetet a nagyvárostól távol, vidéken töltsenek. Ez a hagyományos katonai képességek fejlesztésének és a lovak idomításának ideje. 

angollo1Lovak és lovasok gyakorlatok sorát végzik a bizalom megerősítésére, de tereppályát is lovagolnak, sőt, egy kis versengés is belefér a vakációba. A nyaralás egyik legkülönlegesebb pillanata azonban az, amikor a homokos norfolki tengerparton a szokásos gyakorlás után lekerülnek a nyergek és a lovasok a víz felé veszik az irányt. 

angollo3A látszólag gondtalan vakációnak azonban fontos célja is van: ezeknek a lovaknak és lovasaiknak minden körülmények között, a legváratlanabb helyzetekben is meg kell állniuk a helyüket, ezért fontos, hogy a lehető legváltozatosabb környezeti hatásokkal és helyzetekkel találkozzanak.

angollo6A vakációt július 19-én már bemutatóval zárják a lovak és lovasaik, ahol a nagyközönség nyugodt körülmények között találkozhat velük, mielőtt visszatérnének londoni kötelességeik teljesítéséhez.

{youtube width="570" height="428"}W9ZrSzYBsxk{/youtube}

Forrás: lovasok.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek