Párját ritkító ritka látványosság: szarvasok a narai utcákon

27 dec. 2013 Administrator

Narában a számos Buddha-templom és kolostor mellett ma a városka egyik legnagyobb látványossága a nyári estéken, az út szélén megpihenő szarvascsorda.   

japan

A szarvasokról tudjuk, hogy szelíd állatok, mint ahogyan azt is, hogy vadon élnek. Hogy mégis ennyire hozzászoktak az emberek közelségéhez, abban nagy szerepe van a város lakóinak, akiknek barátságos, szeretetteljes viselkedése szinte magukhoz édesgette a szarvasok sokaságát.  Az állatok szabadon mozoghatnak, egészen közel engedik magukhoz a helyieket és a turistákat. Az autósok is körültekintően kerülgetik őket az úttesten.

Narában – Jamato japán tartomány kisvárosában, egykori császári székhelyén – ma már egyértelműen a legnagyobb látványosságot a szarvasok jelentik. A városban sok helyen nyitottak „keksz- és állateledel” üzletet, segítve az állatok etetését és ezzel együtt a turisták élményét.

A szarvasok nagyon szeretik az ízesített kekszeket, de a csodálatos dolog az, hogy nem ólálkodnak az üzletek előtt és főként nem csenik a finomságot. Csupán várnak. Ha pedig valaki vásárol, akkor békésen utána mennek, és megvárják, amíg átadja nekik.

Nézd meg a videót, szemet gyönyörködtető a látvány!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek