Egyszerűen nagyszerű süti 30 perc alatt: keletlen pite
A vasárnapi ebéd méltó befejezése lehet ez a finomság. Szinte hihetetlen, hogy ebből az egyszerű receptből ilyen finomság készülhet. Megéri kipróbálni!
Hozzávalók
1 liter tej, 25 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, csipet só, 4 tojás, 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Melegen ajánlom!