Cukormentes kulináris élvezet: barnarizses puding ízletes öntettel
Az édes sütemények nagy része tele van cukorral. A most bemutatásra kerülő barnarizses pudingos finomság azonban tej-, tojás-, mi több, édesítőmentes.
Ahogy már korábban említést tettünk róla, a túlzott cukor fogyasztása kifejezetten káros egészségünkre, ugyanakkor könnyen megszűntethetjük függőségünket.
Ha nehezen tudunk felhagyni az édességek fogyasztásával, akkor próbáljuk ki ezt a teljesen cukormentes édes süteményt.
Hozzávalók a pudinghoz: 1 csésze rövidszemű barnarizs nyersen, ½ teáskanál só, ½ csésze fehérrizs, mandula, vagy szójatej, 1 teáskanál vanília kivonat, 3 evőkanál kókuszolaj vagy vaj, 1-2 teáskanál fahéj, 1 csésze mazsola, ½ csésze cukrozatlan kókusz, ½ csésze apróra vágott dió, ½ csésze apróra vágott datolya
Elkészítése: Főzzük meg az összes rizst, majd keverjük hozzá az összes hozzávalót – a fahéj kivételével – egy főzőedénybe. Szórjuk meg fahéjjal a tetejét, majd tegyük be a sütőbe 200 fokon bő negyven percre és már kész is.
Hozzávalók a krémes öntethez: ¼ csésze fehérrizs, mandula, vagy szójatej, ¾ csésze almalé, 3 evőkanál nyílgyökér, 2 evőkanál kókuszolaj vagy vaj, 1 teáskanál citromlé
Elkészítése: Keverjük össze az első három említett összetevőt. Forraljuk folyamatos keverés közben, amíg besűrűsödik, majd adjuk hozzá a citromlevet és a kókuszolajt. Ha kész, öntsük nyakon a korábban elkészített barnarizses pudingot vele.
Ha kipróbáltad, akkor írd meg nekünk kommentárban, hogy hogy ízlett!
Forrás: realfoodforlife.com