Ajándéknak is praktikus a házilag készített rózsasziromzselé
Ha valamilyen kreatív, kézzel készült ajándékkal szeretnénk meglepni valamelyik családtagunkat vagy barátunkat, készítsünk számára rózsasziromzselét.
A rózsaszirom helyett használhatunk levendulát is, ám érdemes mindkettőt gyógynövényboltban beszerezni, nehogy permetszer kerüljön a virágokra.
Első lépésként mossuk meg a rózsaszirmokat jó alaposan, majd a fehér végüket tépkedjük le, mert ezek keserű ízt adhatnak a zselének.
Egy csészényi rózsasziromhoz három csésze víz és egy citrom kifacsart leve szükséges. Ezt a keveréket másfél csészényi cukorral addig kell keverni, amíg a cukor el nem olvad. Ezután háromnegyed csésze vízben el kell keverni egy zacskó befőzési zselatint és egy percig főzni, majd hozzáadni a hideg, cukros rózsasziromhoz. Botmixerrel el kell keverni az egészet simára, majd felforrósított, steril üvegekbe önteni.
Ha karácsonyi ajándéknak szánjuk a zselét, befőttes üveg helyett válasszunk kisebb díszesebb üvegeket, majd lezárva kössük át őket díszes szalaggal, masnival.
Forrás: noinetcafe.hu