A melegszendvics készítés forradalmi módja

19 ápr. 2015 Maruzs Gergely

Ezt a receptet szeretni fogjuk, mert rendkívül egyszerű és nagy mennyiségben, sok személy részére elkészíthető. Reggelire, vacsorára vagy akár családi, baráti összejövetelen.

bacon

Semmi különös összetevőre nincs szükség: vaj, cheddar sajt, szalonna darabok, zöldhagyma és persze baguette!

Az első dolog, hogy a baguette-t keresztben 2-3 centi  vastag szeletekre vágjuk, olyatén módon, hogy nem vágjuk át teljesen, csak kb. a 3-ig. Ez fogja később, a sütés után a késztermék tartását  biztosítani. Javasolt a recézett élű, kenyérvágó kés, ami nem kis mértékben megkönnyíti életünket. A vágásunk vastagságától függően kapunk több, avagy kevesebb szeletet.

Most persze felmerül a kérdés, hogy hogyan érjük el azt, hogy az egész egyben maradjon, és ne árasszuk el konyhánkat hagyma, sajt és szalonna darabkákkal?

Erre fogjuk használni a vajat, mint "ragasztót", hozzá adjuk a darabkáinkhoz, elérve azt, hogy sütés előtt közben, után egyben tartson mindent. Minden szeletet kenjünk be vajjal, ezután csak csomagoljuk alufliába, így a kenyér nem barnul meg hamarabb, mint a sajt, és a vaj sem folyik szét mindenfelé. Kb. sütjük 15 percig, és mikor kiszedtük a sütőből könnyedén válasszuk szét a szeleteket. Természetesen melegen tálaljuk, hisz így finom igazán.

bacon3

Sajtos-baconos falatkák

-          előkészülési idő: 10 perc

-          sütési idő: 15 perc

Hozzávalók: 18-20 szeletre (több-kevesebb)

-          1 db francia bagett

-          1 csésze vaj

-          1 csésze felaprított bacon szalonna

-          1 csésze cheddar sajt reszelve

-          2 zöldhagyma szeletelve

Rövid leírás még egyszer

Vágjuk a baguette-t keresztben 2 cm vastag szeletekre, anélkül hogy teljesen keresztül vágnánk. Keverjük jól össze a vajat, szalonnát, sajtot és a zöldhagymát.

Kenjünk be minden szeletet, ízlés szerinti vastagságban a keverékkel.

Tekerjük be baguettet fóliával és süssük 350 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt el nem olvad.

Szedjük ki, és melegen tálaljuk, és közben szerényen mosolyogjunk.

Ötlet és fotó: thecookingjar.com 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek