Miért jó fájós fülre a meleg só?

30 jan. 2015 Fekécs Edit

Az ősz megérkeztévek nem csak náthával kell megküzdenünk, de sok kisgyermeknek ez a fülfájások időszaka is.

Magic-Salt-SockSok esetben ez a megfázások szövődménye és mint minden betegséget, ezt is jó minél előbb kezelni. A nátha megelőzésére és gyógyítására számtalan hatékony alternatíva van és a fülfájásnál sem kell feltétlenül mindjárt gyógyszerekhez nyúlni.

Talán sokan emlékeznek még nagyszüleink jól bevált praktikájára, a meleg sóra. A meleg só serkenti a vérkeringést, ezáltal csökkenti a fülben a nyomást, ezáltal a fájdalmat. Arról, hogy milyen só legyen, eltérő véleményeket olvasni. Ez esteben elmondhatjuk, hogy akár tengeri, akár konyhasót használunk, az egészség szempontjából egy a fontos: hogy ne legyen finomított.

A "sópárnás" módszer hatékonysága vitathatatlan és külön szerencse, hogy minden háztartásban szinte azonnal bevethető. Csupán egy tiszta fehér pamutzokni és finomítatlan só szükséges az elkészítéséhez.

Készítsünk elő 1-1,5 csésze durva sót. Melegítsük egy serpenyőben kis lángon 4-6 percig folyamatosan kevergetve, majd jól rázzuk össze, hogy a hő egyenletesen eloszlódjon. Ezután töltsük zokniba és helyezzük a fájós fülre!

Fontos! Ha másnapra nem múlik a fülfájás forduljunk orvoshoz!

Magic-Salt-Sock-1Fájdalom alapján a következőre gondolhatunk:

- a fájdalom nő, ha meghúzzuk a fülcimpánkat: külső hallójárat gyulladás

- fájdalom és váladékozás: külső hallójárat vagy középfülgyulladás

- fájdalom+ füldugulás: középfülgyulladás

- fájdallom + viszketés: allergia

 

Fotó:pinterest.com

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek