Álmodni is nehéz lenne ennél mesésebb természeti képződményeket

02 jan. 2015 Administrator

Valódi természeti csoda vagy csupán érzéki csalódás? A következő hat geológiai képződményre mindkét állítás egyaránt igaz! Nézd meg magad!

Lenyűgöző természeti illúziók, amik első ránézésre másnak tűnnek, mint amik valójában! 

1. Víz alatti vízesés - Mauritius

Mauritius fő látványossága ez a víz alatti vízesés. Pedig mindez csupán homok- és iszaplerakódás, ami leginkább repülőről vagy műholdfelvételeken látszik. A képződmény az UNESCO Világörökségek listáján is helyett kapott. Még több képet találsz róla itt

trükk

 

trükk1

2. Fa-folyó, Baja California, Mexikó

Ez a fára hasonlító, festményszerű képződmény valójában egy folyó, ami a mexikói sivatagban kanyarog.

trükk2

trükk3  

3. Jacob’s Well, Wimberley, Texas, USA

Az első látásra egy végtelenül mély, víz alatti barlangnak tűnő természeti jelenség igazából Texas egyik igen népszerű fürdőhelye, ahol még a gyerekek is önfeledten szórakozhatnak - a mélységtől való félelem nélkül.

trükk4

trükk5

4. Horsetail Firefall (Lófarok Tűzesés), Yosemite Nemzeti Park, USA

Ha ideálisak az időjárási körülmények, és elegendő az olvadó hó mennyisége is, a lemenő nap minden februárban épp úgy világítja meg a vízesést, mintha valamiféle tűzfolyam folyna le a hegy oldaláról.  

trükk6

trükk7

5. Tűztornádó, Spanyolország

Bár tűztornádó valóban létezik, ez a képződmény bizony nem az: csupán bányászati hulladék, ami a Rio Tinto folyón hömpölyög lefelé. A különös jelenség oka az, hogy a régóta tartó bányászatnak köszönhetően a folyó vize erősen szennyezett vassal és nehézfémekkel. 

trükk8

trükk9

6. Glen Canyon, Utah

Ezen a hihetetlen fotón úgy tűnik, mintha a férfi egy meredek sziklafal szélén sétálna. Pedig valójában egy folyó partján gyalogol, amin a sziklafal csupán visszatükröződik.

trükk10

Bárhogy is nézzük őket, a fenti hat természet alkotta képződmény egyszerűen fantasztikus látvány. Sőt, ha így, csupán képeken ekkora hatással bírnak, akkor vajon milyen élményt nyújthatnak élőben? Fenomenális lehet, nem igaz?

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek