Karácsony a világ körül: Ausztrália

01 dec. 2014 Administrator

Lassan mindenki ünnepi hangulatba öltözteti szívét-lelkét, így mi is kalandos és érdekes utazással szeretnénk szebbé tenni a napjaitokat karácsonyig.

karacsonyausztralia

Az ausztrál karácsony

Bár Ausztráliában egyáltalán nincs hideg decemberben, mégis nagyon sokan küldenek havas, téli tájképet, korcsolyázó embereket vagy kedves rénszarvasokat ábrázoló képeslapokat. Ahogy közelegnek az ünnepek, a hőmérő higanyszála és a páratartalom is egyre feljebb kúszik, főleg a tengerhez közel eső városokban. Az ausztrálok a forró, felhőtlen napokon felbukkanó hatalmas szárnyú éles hangot adó bogár jelenlétéből végképp tudják, hogy eljött a karácsony ideje.

Az ünnepet megelőző hetekben egyik hagyomány, hogy gyertyafény mellett karácsonyi dalokat énekelnek. A karácsonyi ebédet Ausztrália déli részén igazán rendhagyó menüvel költik el: pulykát sütnek és zöldségeket párolnak, gyümölcstortát vagy pudingot készítenek. Mivel mindenkinek van légkondicionáló berendezése otthon, a főzés közben kelleme, hűsítő fuvallat sokak kívánságlistáján előkelő helyen szerepel.

karacsonyausztralia1

A karácsonyi vacsora

1. Garnélarák forrón, barbecue-ról tálalva

2. Friss hal

3. Zöldsaláta céklával, hagymával és spárgával

4. Kolbász vagy bárányhús

A karácsonyi ebéd után fürdőruhát öltenek és flip-flop papucsot vesznek, majd fogják a naptejet, a törölközőt, majd a tengerparton töltik a napot.

Boxing-day

Karácsony másnapját (december 26.) Boxing-day-nek nevezik, amely az adakozást, a nélkülözők segítését, a munkáért végzett köszönetet szimbolizálja. Rengetegen nézik ezen a napon a Sydney-Hobart vitorlás versenyt, vagy a Melbourne-i krikett stadionban a játékot. Mára mindkét program hagyománnyá vált a szigetországban.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek