Nevelj önkéntesen vakvezető labradorkölyköt!

11 nov. 2014 Administrator

Ha égsz a vágytól, hogy valami jót és hasznosat csinálj a szabadidődben, itt a remek alkalom: nevelj fel egy vakvezető kutyát! Hát nem lenne felemelő?

kolyokkutya1A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola ugyanis állami támogatás nélkül, önkéntes támogatók segítségével működik, így nagyra értékelné, ha minél többen vállalnák egy-egy vakvezetőnek szánt kölyök ellátását.

A nemes feladat 1 évig, a kutya 2-15 hónapos kora között tartana, ráadásul se az élelmezésre, se az orvosi ellátásra nem lenne gondod, hiszen mind a kettőt az alapítvány állja. Az Otthon édes blog azt írja, a jelentkezőknek nem lenne más dolguk, mint érzelemdús, boldog, élménygazdag gyerekkort biztosítani a felnövekvő ebeknek, az alapítvány szakembereivel való folyamatos kapcsolattartás és az előírt szabályok betartása mellett.

kolyokkutyaA Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola magánadományokból 2013-ban már egy tucat vakvezető kutyát adott át ingyen látássérült gazdáinak. Az Otthon édes blog szerint azonban hiába szép ez az eredmény, ha például Angliában - szintén magánadományokból - évente mintegy ezer vakvezető kutyát képeznek ki a rászorulóknak.Az, hogy egy kutyus alkalmas-e vakvezetőnek, 1-1,5 éves korban derül ki; a statisztikák szerint minden negyedik-ötödik növendék lesz képes támaszul szolgálni egy látássérült embernek. Bár egyértelmű, hogy egy vakvezető kutya sokkal nagyobb segítség, mint bármely más élettelen eszköz, tárgy, sajnos Magyarországon a vakok és gyengén látók alig 1%-a veheti igénybe egy hihetetlenül okos négylábú "szolgáltatásait".

Ha te is szeretnél nevelőszülő lenni, írj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre; ha pedig még bizonytalan vagy, és egyelőre csak tájékozódni szeretnél, menj fel az alapítvány honlapjára, itt még többet megtudhatsz arról, miért is érdemes vakvezetőnek szánt kölyköket nevelni! Hajrá!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek