A tudósok sem értik, mi történik ebben a faluban

09 szept. 2014 Ábrahám-Hörömpő Andrea

Hihetetlen dolgok történnek egy indiai faluban 1949 óta. Az ikerszületések száma nem túl nagy az országban, viszont Kodinhiben több mint 200 ikerpár él.

ikrekA falu lakossága mindösszesen 2000 főből áll, de 2008-ban például 15 ikerpár született. A település olyannyira híressé vált lakóiról, hogy egyszerűen csak Ikrek városának nevezik. Az ikrek minden korosztályban megtalálhatóak, a lakók szerint számuk állítólag 1949 után kezdődött ilyen mértékben növekedni.

ikrek1A világon átlagosan minden 1000 élve születésből 6 iker születik. Indiában ez az átlag minddöszesen 4, Kodinhiben viszont 42. Ez a különlegesség felkeltette a tudósok érdeklődését is, de mindeddig még nem találtak magyarázatot a jelenségre. Ráadásul az ikerszületések száma a felmérések szerint folyamatosan növekszik. Ez persze a falu iskolájában nem kis fejtörést okoz a tanároknak, hisz a sok ikertestvért nem egyszerű megkülönböztetni egymástól.

ikrek2A furcsaságot növeli az a tény, hogy azoknak a falubelieknek, akik Kodinhin kívül választanak maguknak párt és alapítanak családot, színte magasabb valószínűséggel lesz ikergyermekük.

ikrek3Ha a kutatók nem is találtak válaszra, egy helyi lakos megfejtette a rejtélyt, hiszen szerinte a gyermekek egyszerűen Isten ajándékai.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek