99 évesen ruhákat varr az afrikai rászoruló gyerekeknek

22 aug. 2014 Fekécs Edit

Lillian Weber kezei között szinte a semmiből születnek a legszebb viseletek. Az elmúlt években afrikai árvaházban lévő kislányoknak varr. Minden nap.

Az Iowaban élő Lillian már több mint 840 saját készítésű kisruhát küldött Afrikába, amivel többnyire árvaházban lévő kislányok mindennapjait tette boldoggá. A koros hölgy reméli, hogy hamarosan eléri az 1 000 darabot a kollekció. A történet mindezen túl attól rendkívüli, hogy Lillian 99 éves. Kora ellenére minden reggel ébredés után nekikezd egy új darabnak és a déli pihenést követően estére elkészül egy kisruha. Mint mondja: " Nagyon szeretem csinálni. Nekem minden darab egy költemény, mindegyiknek története van és mindegyiket személyessé próbálom tenni egy fodorral, csipkével, gallérral." A "csodatévő" jövő májusban ünnepli 100. születésnapját, de ahogyan nyilatkozta, azután sem áll szándékában leállni a ruhaköltemények varrásával.

nagyikWebert "Pay it Forward" díjra jelölték. A nonprofit szervezet ( Kis ruhákat Afrikába), amely eljuttaja Lillian ruháit is a rászorulóknak, már 2011 óta segíti ily módon az Afrikában élő gyerekeket. Eddig több, mint 2,5 milló ruhát osztottak szét 47 afrikai országban.

nagyi2

nagyi3

nagyi4

nagyi5

nagyi6

Forrás

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek