Megmozdult az egész falu: Györköny lakosai önerőből építettek tanösvényt

15 júl. 2014 Administrator

A beruházás az összefogás szép példája, hiszen a pályázati támogatáshoz a lakosság és az önkormányzat közösen biztosította az önerőt. Sikerrel jártak. 

gyorkony7Mivel a teljes költséget nem finanszírozta a pályázat, gyűjtést hirdettek. A felhívásra megmozdult a falu, sőt nemcsak helyben éledt fel az adakozókedv, adtak olyanok is, akik nem Györkönyben élnek. Akadt, aki öt, más ötvenezer forinttal járult hozzá a közös cél eléréséhez. Közel nyolcszázezer forintot sikerült összegyűjteni, amit a vidékfejlesztési forrásból elnyert pénzzel együtt egyrészt az utak rendbetételére, másrészt tájékoztató táblák készítésére fordítottak - írja a teol.hu.

A falu büszkeségét jelentő pincefalu útjai esős időben, télen nehezen voltak járhatóak. Ez már a múlté, hiszen zúzott kővel szórták le az előzőleg előkészített földutakat. A tanösvényen sétálók megismerhetik a táblákon lévő szövegeket olvasva a Pincehegy történetét. Braun Zoltán polgármester azt mondta, hétszáz méter hosszban készült zúzott köves út, illetve hét tájékoztató táblát helyeztek el a Pincehegyen a hétmillió forintos beruházás keretében.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek