Fotózd a gólyákat!

13 júl. 2014 Vaskor István

A Svájci Civil Alap támogatásával megvalósuló Északi gólyahír elnevezésű program keretében fotópályázatot hirdettek felnőtt és ifjúsági kategóriában.

golyafotoA fehér gólya mindenki által ismert és szeretett madárfaj, mely az emberek életében már korán, a családban és az óvodában is, mint a dalok, történetek főszereplője jelenik meg. Rohanó, a természettől eltávolodó világunkban sajnos hamar a múltba vész kitüntetett szerepe. Az Északi gólyahír című programmal újra az emberek közelébe szeretnék hozni ezt a madárfajt, s vele együtt környezetünk élővilágát, felhívva figyelmüket a lokális és globális környezetvédelmi problémákra.

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által meghirdetett fotópályázatra olyan egyedi felvételekkel lehet pályázni, melyek témája elsősorban a fehér gólya élete (költés, vonulás, táplálkozás stb.) és a gólyavédelem legyen. A gólyák fotózása során figyelembe kell venni a vonatkozó jogszabályokat és fotósetikai elveket.

A pályázatot két kategóriában:  felnőtt  (18 éves kortól) és ifjúsági (18 éves korig) hirdették meg. Egy szerző legfeljebb 5 db fotóval nevezhet.

A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezési határidő:  2014. szeptember 30.

Mindkét kategóriában három díjat osztanak ki. Az első helyezett 15 ezer, a második 10 ezer, a harmadik 5 ezer forint értékű ajándékcsomagot kap.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek