Vásárra viszi családját és lajbiban szalonnázik Pista bá'

11 ápr. 2014 Administrator

Székelyföld legkeresettebb kabalafigurája, a világutazó Pista bá', akinek népszerűségi indexe alulról nyaldossa a csillagos eget több „alakkal” együtt!

pistaba2A közelmúltban Sepsiszentgyörgyön, a Mikes Kelemen Főgimnáziummal szembeni udvarban várta Pista bá' a hozzá hasonlóan keményfejű, de életvidám és derék, furfangos észjárású székely atyafiakat és asszonyaikat.

A vevőkhöz hasonlóan, Pista nem egyedül érkezett a testvérvárosok utcájában rendezett helyi termelők és kézművesek vásárába; kutyástól-macskástól ment, társaságában a nem rokon családtagokkal: ott volt J. Koma, Pista bá' komája, és apósa, a Zöreg.

Sokaknak már ismerősen csenghet az ő nevük és ismerős lehet a fizimiskájuk, hisz „teremtőjük”, a Sepsiszentgyörgyön Csuri bácsiként ismert arculat- és formatervező, gyártott már néhányat ezekből a jellegzetes székely figurákból is, viszont a termékcsalád kedvelői ez alkalommal vehették kézbe először G. bá'-t, Pistánk cseppet morcos kinézetű, zsörtös faterját. 

pistaba1Igazi szenzáció, hogy a kézzel fogható és hazavihető furfangfigurákkal párhuzamosan az anyagiak diktálta ritmusban animálódik egy rajzfilm is Pista bá'-val a főszerepben. Hamarosan láthatunk egy rövid és velős bemutatkozást, amit a tervek szerint további szkeccsek követnek majd a jövőben. No, de mivel még a jég hátán is lajbiban szalonnázó Pista bá' - bár igencsak kemény fából faragták - sem vihet egyedül a hátán egy székelyszaftos történetet, rajzlapon ugyan, de létezik már hat új figura, akik szintén szóhoz jutnak majd a filmecskékben, persze, ha a Zanyós engedi...

Forrás: vhegy.com
   

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek