A Sokszínű Vidék Kanadában

21 márc. 2014 Administrator

Nem kenyerünk az öntömjénezés, ám a portálunkat érő szép és örömteli történeteket mindig szívesen osztjuk meg olvasóink egyre növekvő népes táborával.

kanada1A sokszinuvidek.hu a tengerentúlon is olvasott. A Kanadai Magyarság című hetilap ezért is kereste meg portálunkat, és a napokban megjelent legfrissebb számában az alábbi cikket közölte.

„Két éve egy családi vállalkozás gondolt egy merészet: útjára a indította a sokszinuvidek.hu internetes portált, amely a vidék, a vidéki élet népszerűsítését tűzte képzeletbeli zászlajára.

De vajon mi motiválta az észak-magyarországi kisvárosban, Salgótarjánban élő házaspárt a nagy feladatra? Ahogy vallják, azon egyszerű életérzés, hogy szeretik a vidéket, a vidéken élő egyszerű és nagyszerű embereket. Úgy gondolták, megmutatják azokat az értékeket és szépségeket, amiket a vidéki élet rejt Magyarországon, a Kárpát-medencében és mindenütt a világban, s melyekre tapasztalataink szerint egyre nagyobb igény mutatkozik.

A média világában edződött pár – Fekécs Edit és Vaskor István – a tervezés időszakában apró cetlikre jegyzetelte az előbukkanó kulcsszavakat: vidéken emberek életmódja, néphagyomány és népi kultúra, turizmus, tájházak, kézművesség, csárdák és falusi vendégházak, gasztronómiai különlegességek, vendégasztalok, gyönyörű természeti környezet, hasznos praktikák, egészség, gyógynövények, kertészkedés. Immár két éve mindez látható és olvasható portáljukon, mert az ötleteket tettek követték, és „megcsinálták” a sokszínű vidéket.

- Hittünk és hiszünk abban, hogy a jó dolgok mindig „összeérnek”. A vidéki emberek segítőkészek, hálásak és ugyanolyan bizakodóak, mint mi – említette Fekécs Edit. – Sok biztatást, levelet, hozzászólást kapunk, és igen jó érzés, hogy a sokszinuvidek.hu látogatottsága folyamatosan növekszik. Olvasottsági mutatóink minden előzetes elképzelésünket felülmúlják. Örömmel látjuk, hogy nem csupán Magyarországon, hanem a világ sok szegletében – Amerikától Ausztráliáig, Erdélytől Angliáig rendszeresen „kalandoznak” oldalunkon – feltételezéseink szerint elsősorban a határokon kívül élő honfitársaink. Az emberek egyre inkább keresik és újra felfedezik azokat az értékeket, amik szebbé és tartalmasabbá teszi életüket. Ma már jól látható, hogy a vidék, a vidéki élet ebben nagy segítséget nyújt. Szívesen olvassák a házi készítésű termékek receptjeit, érdeklődéssel fogadják a vidéken fellelhető szabadidős lehetőségeket, de nyitottak az itthoni és világ távoli vidékein élő emberek sorsa, valamint természeti különlegességei és a fenntartható fejlődés iránt is.

kanada2A portál népszerűségének egy titka van: az őszinte odafigyelés. Egymásra, dolgainkra, a vidékre. A valóban sokszínű vidékre, ahol a jó élet lakik, melyet oly sokan szeretnek szerte a világban. Fekécs Edit örömmel mondja: Salgótarján is egy láncszeme ennek a füzérnek. Büszkék arra, hogy egy ilyen kisvárosból olyan portált működtetnek, ahová ismerősök és ismeretlenek írnak, kommentelnek, blogolnak, cikkeket és meghívókat küldenek Magyarszombatfától Kisvárdáig, Zalaszentgróttól Békésig – és egyre gyakrabban a határokon túlról is. Ők pedig a vidéki lét népszerűsítésének érdekében minden jó ügy mellé odaállnak, miközben új barátságok és kapcsolatok születnek.

A népszerűség, a növekvő olvasói igények kapcsán felmerült a portál bővítésének, fejlesztésének kérdése. Ezért most – mint a kezdetekben – újra nagy fába vágják a fejszéjüket: befektetőt, mecénást keresnek. Olyan támogató partnert, aki hisz bennük és munkájukban, hisz a vidék nagyszerűségében, s hisz a sokszinuvidek.hu portál eredményes jövőjében.”

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek