Iránytű az interneten: interaktív vidékjáró

29 márc. 2013 Vaskor István

videkjaro.jpgMárcius 25-től elérhető a világhálón a videkjaro.hu portál, mely az idei év végéig tartó, Vidékjáró elnevezésű országos rendezvénysorozat „iránytűje”.

Széleskörű marketing összefogással, 16 civil szervezet és 5 stratégiai partner együttműködésével indítja  útjára a Vidékjáró programot a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ). A tematikus napok köré szerveződő rendezvények sora 2013. március 31.-április 1. között a Húsvéti Sajtnapok programjaival kezdődik, melynek keretében az ország szinte minden szegletében a kézműves sajtkészítők műhelyei várják a sajtkészítés, a finom ízek iránt érdeklődőket. A sajtosok mellett a csatlakozó borászok, vidéki éttermek, falusi vendégasztal szolgáltatók étlapján is megjelennek a magyar kézműves sajtok.

A Vidékjáró interaktív weblap a rendezvénysorozatra „építve” a Vidéki Magyarország komplex kínálatának együttes bemutatására vállalkozott, olyan programokon keresztül, amelyeken egyszerre több szervezet szolgáltató köre működik közre.

sajtbukkiA videkjaro.hu egyszerűen és praktikus szempontok alapján „kezelhető”, melyen tetszőleges keresési szempontok szerint választhatnak az érdeklődők szállás- és vendéglátóhelyek, vidéki programok és helyi termelők portékái termékek közül. A honlaphoz kapcsolódik a kéthetente megjelenő on-line hírlevél, mely elsősorban turistáknak, vendégeknek, vásárlóknak szól a jövőben. A honlaphoz egy Facebook-profil is tartozik, ahol naponta frissülő hírekkel tájékoztatják az érdeklődőket.

Még nincs késő, hogy a Húsvéti Sajtnapok kínálatáról tájékozódjanak az érdeklődők a videkjaro.hu portálon, a kirándulásokat, kikapcsolódást tervező családok, baráti közösségek pedig ugyanitt bőséges kínálatból válogathatnak az elkövetkező hónapok folyamán is.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek