Aktív pihenést kínál a gádorosi Pongó Vendégház

10 okt. 2014 Administrator

Gádoros a Körös-Maros-Tisza által közbezárt, jellegzetes dél-alföldi falu, szépségét a gondos kezek ápolta kiskertek, utcák és a falut körülölelő, megművelt föld adja.

pongo1Tiszta levegője, csendje, a falusi életforma megőrzött jellegzetességei sok érdekességet kínálnak a városok zajától, vagy messzi vidékről érkező számára, különösen, ha a látogató az élettől átitatott egzotikumra kíváncsi.

Gádoroson található a Pongó Vendégház, mely a település központjában, frekventált helyen található. A 3 szobás, külön fürdőszobás vendégház hűtővel, tűzhellyel, mikrohullámú sütővel felszerelt, nagy konyhával és tágas ebédlővel rendelkezik. A közösségi tér (konyha, ebédlő, folyosó) légkondicionálóval felszerelt. A szobák mindegyikében kábeltelevíziós hálózat és internet-elérés biztosítja a látogatók kényelmét. Az udvarban grillezési, bográcsozási lehetőség van, a vendégek pedig az udvarban parkolhatnak gépkocsijukkal. Az itt megszállóknak a szomszédságban lévő közétkeztetési konyha külön kérésre meleg ételt tud biztosítani.

pongo2A vendégházat – mely egész évben várja a pihenni vágyókat – 2014 tavaszán teljesen felújították, így az mindenben megfelel a mai kor követelményeinek. A szálláshely a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének szakmai ajánlására megkapta a legmagasabb Nemzeti Tanúsító Védjegyet, a négynapraforgós minősítést. A vendégház alkalmas kisebb családi rendezvények, üzleti megbeszélések lebonyolítására is.

A ház szomszédságában egy európai uniós követelményeknek megfelelő nagy játszótér helyezkedik el, biztosítva ezzel kisgyermekes családok aktív kikapcsolódását.

Orosháza-Gyopárosfürdő közelsége számtalan szabadidős lehetőséget (gyógyfürdő, élményfürdő, kalandpark) biztosít. A vállalkozó kedvűek kerékpártúrákat is tehetnek, ugyanis Gádoros település érinti az Országos Kéktúra útvonalát.  Kerékpáros túra tehető Kardoskútra – mely madárvilágáról ismert – a Fehér-tóhoz, de a környező nagyobb városokba is tehető kirándulás, ugyanis Békéscsaba, Gyula, Szarvas, Szeged alig fél-egy órás autóútra fekszik Gádorostól.

pongo3A településen három történelmi egyház temploma is megtalálható (katolikus, evangélikus, református), valamint a Makóna Építész Iroda emlékművei és köztéri „építményei” is megtekinthetők. A faluközpont felújított központi parkja kellemes sétákra kínál lehetőséget.

További információk, foglalás a Pongó Vendégház telefonos elérhetőségén kapható: +36 (30) 684-0772

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek