Rali a falusi turizmus és a borkultúra népszerűsítéséért

29 aug. 2014 Administrator

Története legrövidebb távján pénteken elrajtolt a sorrendben immár 19. Magyar Borok Útja Rali, amely a falusi turizmust és a borkultúrát népszerűsíti.  

borokutja1Újdonság, hogy egy nap során csak egy borvidéket járnak be a résztvevők. A francia ötlet alapján meghonosított autós-boros országjáró túra tegnap a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályájáról rajtolt, és a versenyzők a szekszárdi pincészetekbe látogattak el. Ma a villányi borvidéket járják be, vasárnap pedig a dél-balatoni pincészetekbe látogatnak el az indulók, akik között hivatalban lévő államtitkárok, korábbi miniszterek, celebek, továbbá a boros és a média szakma jeles képviselői is ott vannak. Részt vesz többek között Harsányi Levente tévés műsorvezető, Hajas László mesterfodrász, Palkovics László és Molnár Zoltán államtitkárok, Kovács István világbajnok birkózó, valamint Túrós András, a Polgárőrség Országos Parancsnoka is.

A verseny során 15 helyen tartanak sebességellenőrzést, reggelenként pedig megszondáztatják a résztvevőket. A résztvevők ezúttal csak annyit autóznak, amennyi feltétlenül szükséges, így összesen közel 600 km-t fognak teljesíteni.

borokutja2A borkultúrát, valamint a falusi turizmust is népszerűsítő rali során a versenyzők az ország 30 legjobb pincészetéből 19-be jutnak el. Az autós-boros túra a hagyományoknak megfelelően jótékony célokat is szolgál. A díjátadó gálán tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételét egy kiemelten közhasznú sportszövetség, a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel.

Az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügy- és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter – írta az MTI.

Képeink archív felvételek.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek