Hotel Cascade Resort & Spa:Ragyogó Demjéni Nyár

25 máj. 2013 Fekécs Edit

cascade4Budapesttől alig másfél órányi autóútra, a Bükk és a Mátra találkozásánál lankákkal körülölelt ékszerdoboz, a Demjéni Termál Völgy várja a vendégeket.

A tulajdonosok lassan tíz éve római kori fürdő hangulatát álmodták ide. Álmaikat megvalósították, és minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az idetérők legnagyobb örömére. A Demjéni Termál Völgy szívében elhelyezkedő, egyedülálló komplexumban a gyógyvíz, a stílusos exkluzivitás és a nyugalom élménye ötvöződik az aktív pihenés lehetőségével.

A dombok „tetején” magasodik a 2012 decemberétől működő Hotel Cascade Resort & Spa, a köznyelvben egyszerűen demjéni wellness szállóként emlegetett pazar épület – a maga eleganciájával és nagyszerűségével. Hívogat, csalogat, mintha csak azt mondaná az erre járónak: térj be hozzánk fáradt vándor, frissülj fel nálunk!

cascade1Általában elmondhatjuk, hogy ha valaki régóta vágyakozik egy helyre, akkor az idő múlásával egyre nagyobbak lesznek az elvárásai. Nos, mi is így voltunk a Hotel Cascadával, de utólag örömmel mondhatjuk, hogy a szálloda minden képzeletünket felülmúlta.

Már az épületbe lépve végtelen nyugtató érzés töltött el bennünket. Égszínkék színek, amfórák, csillogó üvegdekorációk és csipkeminta-imitált szőnyeg. A fantasztikus összhangot csak fokozta a személyzet természetesen kedvessége. Már-már az volt az érzésünk, hogy hazaérkeztünk. Közvetlenül, derűsen válaszoltak minden kíváncsiskodó kérdésre, és ami igazán nagy meglepetés volt, hogy egy fenséges vacsora receptúráját is megkaptuk a konyhából. Itt még a „kulisszák” mögött dolgozók is példátlanul vendég centrikusak!

De ne rohanjunk előre, először ismerkedjünk meg a szállóval! Belépve a recepció és a lobby bár – természetesen egy welcome-drink – fogadott, hogy az ilyenkor szokásos adminisztrációs ügyeket a stílusos fotelekbe lehuppanva tölthesse ki a pihenni érkezett látogató: a nagy teret egy kellemes vidéki, der ízig-vérig mai nappali hangulatával ruházták fel. Amolyan igazán „hű de szép érzés!” Indításnak egyenesen pompás!

cascade3Az első emeleten a Rustic Grill Bár könnyed légiességével tökéletes helyszíne lehet akár egy laza, fürdőköpenyes ebédnek is. Mellette a látványkonyhával rendelkező étterem magyar és nemzetközi ételkülönlegességeket kínál. Mindezekről meggyőződhettünk, amikor reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni mentünk. A svédasztalos étkezések során a bőség kosara vár – természetesen reggelik idején is. A finomságokhoz és az ínyencségekhez pedig egy profi vendéglátós csapat is tartozik, a szakácsoktól a pincérekig. A vendégek igényeihez való maximális alkalmazkodást mutatja a szinte példátlan széles a kínálat. Ízvilágban, tartalomban talán több is, mint profi.

A gasztronómiai különlegességekmellett a szálló első emeletén a világhírű terraké spa brend profi és luxus kezeléseivel – a négy elem a föld, a víz, a levegő és a növény világ inspirálásával – kényeztetik a vendégeket – Magyarországon egyedülálló módon. A masszázsok során elmerülhettünk a Terraké világában, mintha kellemes utazást tennénk, amely táplálja, regenerálja és szépíti a testet, szellemet és a lelket is. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ezt mindenkinek ki kellene próbálnia, hogy átérezze, mi az igazi masszázs-élmény.

És most jön a non-plus ultra!

A második emeleten az aqua spa oázisa kényeztet: gyógyvizes élménymedence, finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, aromakabin, sókamra és merülő medence, valamint tavasztól-őszig kellemes terasz várja a vendégeket. Élvezetes és egészséges program itt a szauna szeánsz, mely alkalmával a szauna mester vezetésével megismerkedhettünk a szaunázás lényegével, helyes módjával. Igazán szórakoztató és hasznos percek voltak, köszönet érte.

cascade2S ha már szaunáztunk, fürödtünk, masszázsoltunk, majd ettünk és ittunk – következhet egy kis csendes pihenő, majd az éjszakai alvás. A szálloda első és második emeletén elhelyezkedő szobák és lakosztályok mindegyike az egyediség és a különböző életérzések különlegességével varázsol el. A berendezés, a színek, a kiegészítők mind-mind a legnagyobb igényességgel készültek és nem lehet jobb kifejezést használni: egészen egyszerűen marasztalnak! Válasszuk akár az aqua, a rustic vagy a natural szobát, lakosztályt, biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk. És persze, mindent lehet fokozni, így az aqua nászutas lakosztály bizonyára sok-sok ifjú pár képzeletét is felülmúlja.

Végezetül pedig ne feledjük: a még több vizes élményre vágyó szállóvendégek, mint ahogyan mi is – akár köntösben is – egyszerűen csak átsétálhatunk a minden nap (ünnepnapokon is) hajnali két óráig nyitva tartó Gyógyfürdő és Aqua-Parkba, 2013 év végétől pedig a Demjén Termál Barlangfürdőbe! Jelenleg a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálja ki a fürdővendégeket 800 m2 vízfelülettel. A barlangfürdő elkészülte után ez további 2000 m2-el növekszik.

Kikapcsolódás! Feltöltődés! Élmény! Ez a Hotle Cascade Resort!

Mindezt a vendéglátó-tulajdonosok szerényen így kommunikálják: a Demjéni Termál Völgyben az élmények megháromszorozódnak!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek