Gyerekeknek játszótér, hinta, kerti ülőke - Megannyi lehetőséget rejt a gumiabroncs

08 jún. 2015 Horváth Rita

Ha akad az udvarunkban, pincénkben régi gumiabroncs és nem tudjuk mit kezdjünk velük, akkor itt az ideje, hogy újragondoljuk.

Mégis milyen egy újragondolt gumiabroncs? Miket lehet belőle készíteni? Szinte bármit, de ennek is lényeges eleme egy DIY ( csináld magad!) személy. Ha ismerünk ilyet, vagy mi magunk is ilyenek vagyunk, akkor essünk munkának és tervezzük át a kertünket gumiabroncs elemekkel!  

Ezzel nemcsak magunknak teszünk jót, hanem a természetnek is segítünk, hiszen a gumi nagyon nehezen lebomló anyag. Ráadásul  a fel nem használt abroncsokat elégetik ezzel mérgező füstöt engednek ki a levegőbe. Tehát nagyon bölcs dolog ezeket inkább  az otthonunk díszítésére felhasználni.

gumi3

 

gumi5

 

gumi7

 

És ezzel még nincs vége! Ha fejlesztünk a barkácstudásunkon és megtanuljuk vágni és bővíteni is, akkor aztán már tényleg csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeinknek. Dekoráción kívül , játékokat sőt egy egész játszóteret készíthetünk gumiból. Hinta, különböző festett állati elemek, homokozó sőt még rajzfilmfigurák is lemásolhatók és behelyezhetők a kertünkbe. A gyermekeink biztos meghálálják, ha rászánjuk az időt és meglepjük őket egy saját játszótérrel!

 

gumi8

 

gumi9

 

gumi11

 

gumi12

 

gumi13

 

gumi14

 

gumi15

 

gumi17

 

gumi18

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek