Viva AVIVA, Hollandia: rohamosan terjed a magyar találmány!

06 júl. 2015 Administrator

Igazi pozitív hír, hogy ismét magyar találmány, világszabadalom terjed a világban. Igazi pozitív hír, és mi magyarok méltán lehetünk büszkék ismét: egy nem egészen új keletű, ám most rohamosan terjedő, forradalmian új önsegítő módszer érhető el bárki számára, az AVIVA torna, az intim zónák gyógyító segítése!

aviva1Két állhatatos ember, a véletlen, és a kalandos szerencse alkotta különös történetben már világszerte kapukat dönget a harminc éven át fejlesztett új tudás: a kismedence izmainak tornája. A gyógyszer, injekció, és műtét helyett gyógyító intim területek tornája, az AVIVA intimtorna. A nemzetközi történet magyar vonatkozású végeredményéről azért fontos beszámolni, mert önsegítő, könnyen elérhető, s mert a nők, kismamák, és férfiak is kezükbe vehetik „saját testük sorsát”, hiszen a az egészség része a testtudat megfelelő megélése.

Mindenki magáért felelős

AVIVA STEINER, azaz Fazekas Gabriella 1930-ban született Budapesten. Szülei vegetáriánus, természeti törvényeket betartó életmódot folytattak, az ország élsportolói közé tartoztak, anyja úszóbajnok volt. A történet első érdekes összefüggése, hogy  Aviva magas lázzal járó súlyos, életveszélyes betegségből ötévesen, szülei tanácsára a mozgással gyógyult meg, míg osztálytársai belehaltak egy különös betegségbe. Az, hogy mozgással gyógyulhatunk, mély nyomot hagyott benne.

 

Szülei Auschwitzből sajnos már nem tértek haza, és Steiner Gabriella a csodával határos módon életben maradt, de árván, külföldre sodorta az élet. Aviva 1946-ban, alig 8 évesen került ki Palesztinába. Izraelben balettezni tanult, a világhírű Gertrud Krausnak, az Izraeli Opera tánctanárnőjének is volt tanítványa. Ígéretes tehetségnek bizonyult, majd a Testnevelési Főiskolán gimnasztika szakon szerzett tanári diplomát. Egész életét a mozgás és a sport teszi ki. Jeruzsálemben tornatanárnőként dolgozott, szabadidejében pedig az orvosi egyetem anatómia és fizikoterápia kurzusát hallgatta, Adler professzor mellett dolgozott, amikor érdeklődése érdekes irányt vett. A paralízis járvány idején az izraeli egyetemi kórházban dolgozott, a fizikoterápiás osztályon, ahol megbénult gyerekek szörnyű látványa fogadta. Ezért különböző gyakorlatokat kezdett kidolgozni, amelyek segítségével a bénulás részben gyógyítható.    

aviva5- Felfedeztem - mesélte AVIVA Gabriella -, hogy lehet működtetni majdnem tökéletesen megbénult izmokat is. Ha még egy zsiger él, meg lehet mozdítani azt, és ezáltal az egész szomszédos  izomcsoportra lehet hatni, de csakis akkor, ha a beteg akarja.

Magyar embernek köszönhetjük a módszert

Aviva Gabriella Steiner rájött, hogyan. Kitartó, szívós munkával nem adta fel azt az elképzelését, hogy a lebénult izmokat munkára fogja, így, ha nem is egyhamar, de eredmények kezdtek jelentkezni a betegeknél. A lebénult izmok mozgathatóvá váltak, amiben akkor sem hitt mindenki.  Közben Aviva Steiner csoportokkal is tornázott, majd oly módon kísérletezett, hogyan tudna hatni a kismedence izmaira, a fogamzásgátlásra, női funkciók tudatos kezelésére, betegségekre. Mivel az ország kultúrája nem engedte meg a fogamzásgátlást, így AVIVA olyan tornát akart kifejleszteni, amely segítségével a nők akaratuk szerint tudják meghozni menstruációjukat. Sok kísérletezéssel próbálta megtalálni a megfelelő gyakorlatokat, majd miután már majdnem lemondott célja elérésről, egy véletlen folytán rájött a megoldásra.

 

Aviva, a ma is Izraelben élő gyógytornász 30 évig próbált ki új és új gyakorlatsorokat a foglalkozásokon és meglepő eredményeket ért el. Az idősebb (45-65 évesek) nők csoportjában egy bizonyos bemelegítő gyakorlat kipróbálása után a következő órára csupán egy idősebb hölgy érkezett meg. Amikor AVIVA megkérdezte, hol vannak a többiek, kiderült, idős koruk ellenére mindnek megjött a menstruációja! AVIVA megdöbbent, és azonnal megértette: kitalált végre egy olyan módszert, amely birtokában a menstruáció ciklus változtatható, illetve  újra bekövetkezhet a már elmaradt havi vérzés. Aviva kilenc egyéb területekre is kiterjesztette a gyakorlatsort! Ami döbbenetes: ellentétes problémákat is javít, illetve gyógyít a módszer: például a meddőséget megszünteti, segít a miómán, cisztán, javítja a libidót, a terhességet is meg lehet vele békésen szakítani – de csak nagyon korai szakaszban, beágyazódás előtt. Nem kimondottan nőgyógyászati betegségen is javít, mint a depresszió, a fogyás és az egyre inkább fiataloknál jelentkező inkontinencia, a vizeletcseppenés.

Aviva csak fejben tárolta a gyakorlatokat, sem irodalma, sem híre nem volt, amíg ismét a sors és a véletlen - ha van ilyen – sietett a módszer elhíresülésére. Ismét egy betegség, egy kitartó hősnőnek tudható be, illetve ismét egy magyar embernek köszönhetjük a tornát. Ma már méltán mondhatjuk világhírűnek, hisz nagyon sok országban van magyar AVIVA módszer-oktató.

aviva3A módszerrel az igazán úttörő munkát végző Tóth Lívia Magyarországon élő, eredetileg műszerész végzettségű tanárnő találkozott. Később ő hozta az AVIVA tornát olyan állapotba, hogy ebből hivatalos és tanítható módszer lett, tankönyvvel.

Remény a gyógyulásra

Tóth Lívia története sem mindennapos. Röviden azt mondhatjuk, hogy a pokoli fájdalom lökte erre az útra, no és szívós természete, ami valahol rokon Aviváéval! Tóth Lívia nemzetközi hallgatókra vágyott, akik az Aviva  terjesztői lehetnek. Így jutott el Hollandiába is.

 

Tóth Lívia 2014-ben, 72 éves korában hunyt el. Sok nő és sok férfi köszönheti neki gyógyulását, családját, gyermeke születését, fájdalma megszűnését, szerve megőrzését. Ő maga is sok súlyos betegséggel küzdött, harmadik gyermek szülésekor ugyanis az orvos sürgős dolga miatt kapott sürgető „gyorsító” injekció következtében leszakadt a méhe! Többször ajánlották fel neki a méhe kivételét, amit ő mindig visszautasított. A fájdalom, és a  sürgető inkontinens tünetek és azokat saját erejéből, természetes gyógymódokkal, önmegfigyeléssel és sok mozgással gyógyította meg. Ez az út azonban hosszú évekig tartott! 1998-ban Tóth Lívia úgy határozott, hogy elutazik Aviva Steinerhez, hogy megtanulja a módszert, mint egyetlen reményét a gyógyulásra. Pénzt gyűjtött, hogy kiutazhasson Izraelbe, és mozdulatról mozdulatra kézzel jegyzetelte le Aviva Steiner elemeit, készített fotókat a gyakorlatokról, megírta a könyvet, és alkotott meg egy zseniális módszert, a természetes fogamzásgátlást. Ennek lényege: ha valaki nem szeretne több babát, a tornával – annak oktatói módszerek szerint végzett gyakorlatokkal – természetes úton hozza meg a menstruációt, a pete beágyazódása előtt. A módszer sajátja és egyik sikere, hogy minimális díj – tízezer forint - ellenében egyszeri, négy-öt órás gyakorlat betanítás után az okos prevencióban részt vevők már otthon gyakorolhatják a tornát további költségek nélkül.

 

Tóth Lívia elment a magyar rendőrségre is, hogy ingyen segítene a megerőszakolt bajba jutottakon, de ott kinevették az ötlettel!

Egyre több orvos ajánlja és elismeri

2012-ben – sok külföldi oktató után – Neudl Erika szabadúszó – pedagógus, grafológus, újságíró –, végzett  erikaAVIVA intimtorna oktató Hollandiában kezdte tevékenységét. Az AVIVA legális, szakmai intimtorna tevékenység, ma már nőgyógyászok is ajánlják a módszert! Neudl Erika hatalmas  lehetőségnek és szerencsének tartja, hogy dr. Nagy Mária  pszichiáter barátnőjétől hallott a módszerről! A sportoktató célja, hogy Hollandiában a társadalombiztosítás bevegye a módszert egészségügyi listájára, azaz visszafizesse az AVIVÁ-ra befizetett összeget, segítve így a Hollandiában élő több mint 20 ezer magyart és a hollandiai lakosságot is. Első, pedagógiai diplomáját már sikerült honosítania: e végzettség nagyszerű adalék az intimtorna oktatásához, hisz mindkettő oktatás!

aviva2- Egyre több orvos elismeri a módszert az eredmények, a röntgen és ultrahang kontroll igazoló képe után – meséli Neudl Erika. – Hollandiában az orvosok, fizioterepeauták egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a békés gyógyító módszer iránt. Van olyan amszterdami orvos, aki engem keresett meg a gyakori betegség gyógyítása okán, a nagy, akár utcán is földre lehúzó fájdalommal járó már-már népbetegség, az endometriozis – vérsejtek méhen kívülre kerülése – gyógyítási módszere miatt.

Meggyógyította édesanyját

Az is igaz ellenben, hogy sok szakember elzárkózik, vagy konkurenciát lát benne. Tóth Lívia ötlete után – akinek segítségét a magyar rendőrség elutasította – itt, Hollandiában már én is tettem egy kísérletet az amszterdami központi rendőrségen a megerőszakolt terhes anyák megsegítésére, a be nem ágyazódott pete természetes, célzott tornával történő távozására- taglalja az oktató. -  Közben azért otthon is vannak tréningjeim. Két legnagyszerűbb érzelmi és szakmai sikerem, hogy a 84 éves édesanyámat is meg tudtam gyógyítani néhány hét alatt, és Zsófi unokahugom másfél éves várakozás után, két hét múlva lett várandós az azóta megszületett Dávid babával! Örömünk határtalan volt. Már 128 AVIVA babám van a módszernek köszönhetően! Friss eredményem és jelentős szakmai örömem, hogy egy fizikoterápiás szakintézetben ujjongva fogadták az AVIVA torna létezését, ezért engedélyezték, hogy az intézetben tartsam az órákat, közel Amszterdamhoz - ezzel szakmai rangra emelve az AVIVA intim torna létjogosultságát.

aviva4

Nagy a kihívás

- Külön személyes élményem – mondja végezetül Neudl Erika, a holland-magyar AVIVA intimtorna sporttréner –, hogy a trénerség által a fantasztikus és különleges holland élmények mellett, a pokol tornácán is egyensúlyozó külföldi letelepedés élményei után, olyan értelmes, segítő munkám lett ismét, mint otthon grafológus-pszichológus tanácsadóként. És bár a két plusz nyelv tanulásával, a megélhetéssel megtűzdelt nehézségek itt sem mindig egyszerűek, bizakodó vagyok. Nagy a kihívás!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek