Odaégett az edény alja? Íme az egyszerű megoldás

20 ápr. 2015 Tartalomszerkesztő

Ha a megszokásoktól el tudunk rugaszkodni, akkor akár a sarokba dobhatjuk a gumikesztyűt is, hiszen a természetes tisztítószerek a kezünket is megkímélik.

tiszta

1. Burgonya

Szükségünk lesz egy közepes méretű burgonyára, és egy kevés szódabikarbónára. A burgonyát vágjuk ketté, és mártsuk a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöljük át a lábosok alját. Kívül-belül alkalmazhatjuk, minden makacs szennyeződést leszed.

2. Teafilter

Vegyünk néhány használatlan teafiltert, majd ezekkel dörzsöljük át a lábasok alját. Bármilyen ízesítésű lehet, a lényeg, hogy egyszerre akár többet is alkalmazhatunk, hiszen hatékonyan magukba szívják a zsiradékot és lerakódást.

3. Szódabikarbóna

A piszkos edénybe tegyünk egy kevés vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, majd tegyük oda főni, akár egy óra hosszat is, attól függően, hogy milyen mértékű a lerakódás. Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de ez a leghatékonyabb módszer. Valósággal kioldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.

Forrás:Ajánlom Magamat

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek