Bálint gazda: Nem ezt az életet kéne élnem. De ez tart fiatalon!

13 jún. 2015 Administrator

Az utóbbi hetekben többször is kórházban feküdt az ország kertésze. Túlhajtotta magát Bálint gazda, 95 évesen is egyfolytában dolgozik.

cb59d00a-6d44-49c3-bc90-95c415801b45

Bálint gazda nem ismer lehetetlent, ahogy azt sem tudja, mi az a nyugdíjasélet. 95 éves létére ugyanúgy dolgozik, cikkeket ír, előadásokat tart és tanácsokat osztogat, mint fiatalabb korában. Hiába figyelmeztették korábban az orvosok, szóltak, hogy baj lesz, ha nem lassít a tempón, nem hallgatott rájuk. Meg lett a következménye. És még mindig fittyet hány az utasításokra.

"Igen, agyonhajszoltam magam. Az utóbbi időben összejöttek a dolgok. Elkezdtem szédülni aztán egyik reggel a lakásban elestem. Nagyon összetortem magam. Bevittek a kórházba, egy hétig tartottak bent. Infúziókat és szidalmakat kaptam, hogy egy vénember ne dolgozzon ennyit" - árulta el nevetve Bálint gazda a Borsnak.

"Egy hetet voltam otthon, aztán megint előjöttek a gondok, szédülés és a fájdalmak. Ekkor ugyancsak elviseltem a szemrehányásokat, amikor a kórházba bevittek. Tisztelem az orvosokat és az ápolókat, hálás vagyok nekik. Kivizsgáltak, de nem találtak semmi komolyat. Az én erőszakoskodásomra engedtek ki egy hét után. Azért más ám itthon a teraszon egy 50 éves fűzfa fotelban üldögélni, és a feleségem társaságát élvezni, mint ott bent feküdni. Noha arra jó volt a hosszas ottlét, hogy legalább volt időm megvizsgálni a kórház kertjét. Igencsak ráférne egy kis tatarozás a növénykre! Nem is kéne nagy anyagi ráfordítás, elég egy kertész, aki megmetszi amit kell, és rendbe teszi a parkot. A betegek is gyorsabban gyógyulnának!" - fejtegette az örökifjú kertészmérnök Bálint gazda.

"Tudom, tisztában vagyok azzal, hogy az én koromban nem ezt az életet kéne élnem. De ez tart fiatalon! Az orvosok utasítottak arra, hogy nyugdíjaséletet éljek, és változtassak az életformámon. Remélem, sikerül" - mondta.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek