A környezet barátai maradtak a természetjárók

16 máj. 2012 Nagy Judit

erdoA honi természetbarát szövetség közgyűlésén új elnökséget választottak és döntöttek, hogy működésüket Magyar Természetjáró Szövetség néven folytatják.

A közgyűlés minapi döntésével megnyitotta az utat ahhoz, hogy a természetjáró-turista társadalom egésze számára érdekképviseleti hátteret nyújtó, szolgáló és szolgáltató szervezet legyen az új nevén Magyar Természetjáró Szövetség.
A szervezet továbbra is elkötelezett híve környezetünk és a természet védelmének, a biológiai sokféleség és gyönyörű erdeink fennmaradásának, a vidéki tájak népszerűsítésének. A túravezetők és a vizsgázott polgári természetőrök tanácsaikkal, észrevételeikkel a jövőben is segítik, tájékoztatják a túrázókat, kirándulókat.

A közgyűlés a szövetség elnökének Garancsi Istvánt, a természetjáró és kerékpáros turizmus-, úthálózat- és közlekedés-fejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízottat választotta, míg az elnökhelyettes Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. agrár- és turisztikai befektetési főigazgatóság ügyvezető igazgatója, a magyar állami erdővagyon és a turizmus ágazat felügyelője lett.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek