Tiszaföldvár: mécsesekkel gyászolták a csaknem százéves fákat

02 szept. 2014 Administrator

Jó ütemben halad Tiszaföldváron az új buszpályaudvar építése, annak ellenére, hogy a nyári esőzések esetenként komolyan akadályozták a kivitelezést.

tiszafoldvar"A munkálatokat eddig javarészt a föld alatt végezték. Lefektették az optikai kábeleket, a villanyvezetéket és más csöveket. Így az építkezés most ért látványos szakaszába, jelenleg a tetőszerkezetet ácsolják" – mondta Hegedűs István polgármester.

Hozzátette, ezzel párhuzamosan más feladatai is vannak a kivitelezőknek és az önkormányzatnak. Egyik ilyen a kerékpárút meghosszabbítása a leendő buszpályaudvar szomszédságában, valamint a Takarékszövetkezet és az élelmiszerbolt közötti járdaszakasz rendbetétele. 

Új aszfaltot kap ugyanakkor a művelődési ház és a főút közötti útszakasz. Miután a kivitelezés befejeződik, megszépítjük a zöldterületeket is a környéken. Mivel az építkezés miatt az elöregedett famatuzsálemek közül néhányat ki kellett vágni, ezen fákat pótoljuk – tette hozzá a településvezető.

Ezt különösen fontosnak tartják a lakosok, akik a csaknem száz éves fák kivágásakor a helyszínre kihelyezett mécsesekkel gyászolták a növényeket. A munkálatok ideje alatt a buszok utcákban, buszmegállókban, házak előtt parkolnak.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek