Mire jó és mi is az a kókuszcukor?

01 júl. 2014 Administrator

Cseréld le a fehér vagy a barna cukrot és alkalmazd a kókuszcukrot épp ugyanúgy, mint azt azelőtt tetted, majd használj idővel ebből is egyre kevesebbet.

sugar square4A glikémiás index az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége a szőlőcukorhoz képest, százalékban. Az alacsony glikémiás indexű ételekben található szénhidrát általában lassabban szívódik fel, így azok fogyasztását javasolják a szakemberek fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek.

Kristálycukor: 68

Méz: 55-60

Kókuszcukor: 35

Ha szeretnél kevesebb szénhidrátot vinni szervezetedbe, kezdheted azzal, hogy nem csupán a boltban megvett édességeket hagyod el, de áttérsz otthon a kávék, teák, limonádék, levesek és sütik esetében a kókuszcukorra.

Már az első hét után észre fogod venni a változást. Az ízlésed szépen átáll a visszafogottabb édes ízekre és a tested is jól reagál majd erre a jó döntésedre. El sem tudod képzelni, mennyi cukrot viszünk be nap, mint nap.

list-of-amount-of-sugar-in-productsA kókuszcukor barna, édes, karamelles íze van. Nincsen kókuszíze, mivel a kókuszvirág nektárjából készül. Évezredek óta használják a déli, délkelet-ázsiai országokban. Jelenleg a Fülöp-szigetek és Indonézia a két legnagyobb kókuszcukor előállító ország. Általában nagy bambusztartályokban készül.

Az összegyűjtött nektárból elpárolog a nedvesség, és egy – törökmézre emlékeztető – barnás, ragacsos, természetes édesítőszert nyernek így, amit  aztán granulátumszerűen, finomítatlan, fehérítetlen formában árulnak. Egy virágból akár négy liternyi nektár is begyűjthető.

Európában óriási népszerűségnek örvend, hiszen az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával normalizálódik az éhségérzet, így könnyebben kordában tartható a fogyókúra. Sütésre teljes mértékben alkalmas.

További előnyeiként tartják számon, hogy míg a fehér cukor üres kalória, addig a kókuszcukorban található kálium, magnézium, cink és vas is, valamint természetes forrása a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminnak. Emellett 17 féle aminosavat tartalmaz.

Forrás: zoldeletmod.cafeblog.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek