Termelői- és biopiac Székesfehérváron: egészséges, helyi portékát mindenkinek!

28 nov. 2013 Administrator

Már szinte mindig kapható az egyre népszerűbb székesfehérvári helyi termelői- és biopiacon: pékáru, tejtermék, tőkehús, felvágott, zöldség és gyümölcs.

biopiacc2Az idén tavasszal megnyitott Jancsárkert termelői- és biopiacon a napokban adták át a legszebb és legötletesebb standoknak járó elismeréseket, továbbá felavatták a piac hétközben is üzemelő részét – tudósított az agroinform. hu. Mint mindig, ezen a napon is mintegy ötven termelő kínálta portékáját: „hagyományos” és biozöldségek, gyümölcsök, hús, tehén-, kecske- és juhtejek, sajtok, mézek, lekvárok, befőttek, savanyúságok, tojás, száraztészta, péksütemények, rétesek, lepények, kézműves illatszerek és higiéniai termékek várták a vásárlókat.

A helyi termelői- és biopiac március óta minden hétvégén jó minőségű, olcsó, friss élelmiszereket kínál. A piacon kívül fontos eredmény, hogy az ingatlan visszakerült a város kereskedelmi és közösségi életének vérkeringésébe, és a Jancsárkert őstermelői és kézművesei bekapcsolódtak a városi rendezvényekbe. Csatlakoztak a „Székesfehérvár - a fogyasztóbarát város” projekthez, és bekapcsolódtak a Nemzeti Gulyásnap és a Restaurant Day nemzetközi rendezvények sorába is.

biopiacc1A piac kiemelten szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Székesfehérváron és vonzáskörzetében élő mintegy száznegyvenezer ember egészséges, tápláló, friss magyar, helyi vagy a környékből származó élelmiszerhez jusson. Azok árulnak a Jancsárkertben, akik maguk termelik meg a portékájukat, kereskedők közreműködése nélkül.

Október közepétől a fejlődés újabb lépcsőfokához érkezett el a Jancsárkert, mely alapvető élelmiszerekből álló (pékáru, tejtermék, tőkehús, felvágott, zöldség és gyümölcs) kínálatot biztosít már hétköznapokon is, a lovasberényi GÉCS pékség, a cecei FÖMO-HÚS vágóhíd ás húsfeldolgozó, a pusztaszabolcsi Agrár Zrt. és a móri Hétkúti Ökofarm jóvoltából.

Forrás: agroinform.com 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek