Képzés Gömörszőlősön: hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?

29 ápr. 2013 Vaskor István

gomortudatosEurópa sok országában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást.

A mozgalom lényege, hogy a hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. Ugye milyen érdekfeszítő a folyamat?

Termelőként vagy fogyasztóként érdekli a közösségi mezőgazdaság? Szeretne Ön is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudja, hogyan kezdje el? Vagy arról álmodik, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer várja? Esetleg már egy működő dobozrendszer tagja, de szívesen bővítené a tudását, és megosztaná a tapasztalatait másokkal?

Akkor itt az alkalom!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2013. május 11-én (szombaton) gyakorlati képzést szervez a téma iránt érdeklődőknek Gömörszőlősön, az Ökológiai Oktatóközpontban. A képzésen Szeles Attila, az Eleven Föld Szociális  Szövetkezet biogazdálkodója osztja meg gyakorlati tapasztalatait a résztvevőknek a témáról. Egyebek mellett arról, melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz, milyen kihívásokkal kell szembesülni, és miként oldhatók meg ezek a működés során, milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét, s hogyan készítsünk akciótervet az induláshoz. A részvétel ingyenes. A résztvevőknek igény esetén külön autóbuszt biztosítanak Miskolcról. Kérik, hogy a regisztrációnál jelezzék: igénybe veszik-e a különbuszt?

Minden további információ megtalálható a tudatosvasarlo.hu weboldalon, ahol a részvételi szándékot is jelezhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek