A háziasszonyok szerint leveses nép a magyar

05 febr. 2013 Administrator

levesfoz1A hazai házi tündérek inkább készítenek meleg ételt ételalapok és ízesítőkockák használatával, mint hogy egy étteremből rendelnének otthonra valamit.

Így hetente háromszor-négyszer is jut idejük főzésre – derül ki a MAGGI friss felméréséből. A leves vasárnaponként szinte minden háztartásban kötelező fogás, de az otthonok kétharmadában egy héten többször is előkerül a merőkanál.

Meleg étel az asztalra
A válaszadók 25%-a csupán hét végén főz, 50%-uk viszont hetente háromszor-négyszer is tud rá időt szakítani, hogy meleg ételt készítsen a családja számára. A háziasszonyok közel 50%-a spórol időt azzal, hogy ételalapokkal, ízesítő kockákkal készíti el a család kedvenceit. A praktikusság azokra a konyhatündérekre is jellemző, akik minden nap szakítanak időt a főzésre. Több mint 26%-uk a levesek mellett más ételek ízét is gazdagítja kockával – sokan tesznek a rizs vagy tészta főzővízébe, mások mártások, szószok, alaplevek elkészítéséhez használják ezeket.

levesfozVasárnapi húsleves
A háziasszonyok 80%-a szerint a vasárnapi húsleves elengedhetetlen összetevője a leveskocka. A gyermekes családok körében végzett felmérésből kiderült, hogy már anyáink is szívesen ízesítették így a hétvégi húslevest: a válaszadók harmada ugyanis a hagyományos családi receptúra részeként dob kockát a levesbe. A levesek elkészítéséhez főleg azok használnak kockát, akik több személyre főznek, de a fiatalabb, 18-35 éves korosztály is szívesen dobja fel vele ételeit. A megkérdezettek 50%-a finom, zöldséges íze, 40%-uk pedig megbízhatóan jó íze miatt használ leveskockát.

Mindennapi levesünk
Leveses nép a magyar – derült ki még a felmérésből. A háztartások kétharmadában hetente többször is kerül leves az asztalra, hét végén viszont szinte mindenhol kötelező fogás. Különösen a gyermeket nevelő családoknál népszerű étel, hiszen a kicsik számára rendkívül fontos a változatos táplálkozás, a zöldségek fogyasztása. „A hidegben sem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a téli fűtési szezon, az iroda és lakás száraz levegője miatt a hidratáció ugyanolyan fontos, mint a nyári kánikulában. Egy bőséges tányér leves a napi folyadékigényünk 20 százalékát is fedezheti” – mondta Mihály Tekla dietetikus.

Forrás: eletforma.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek