Ellenállhataltlan sült oldalas ínyenceknek

04 máj. 2015 Administrator

Ha valami szokatlan ízvilágra, mégis biztos finomságra vágyunk, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálni.

oldalasHozzávalók:

  • 2 kg húsos sertésoldalas
  • 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dl ketchup
  • 8 ek méz
  • 15 szem bors
  • 1 csapott kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt oregánó
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 2 ek Worchester-szósz

Elkészítése:

A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük.

A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük. A húsokat alaposan megkenjük a páclével és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A húsokat a páclével együtt enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Az első 20 percben lefedve, majd kb 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.

Forrás:receptneked

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek