Vadvirágos ajándékot a Földnek

22 ápr. 2015 Vaskor István

A Medves Kincsei Szociális Szövetkezet Salgótarján Megyei Jogú Városi Önkormányzatának együttműködésével „Vadvirágos ajándékot a Földnek” elnevezéssel szervezett programot 2015. április 22-én, a Föld Napján a Salgótarjáni Ipari Parkkal szemközti területen.

foldnapja3

A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

  - hangzik a Föld Napja egyik jelmondata. A környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyának igényével Magyarország 1990-ben az elsők között csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz. Hazánkban évről évre egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek is valamit a célok megvalósulása érdekében.

foldnapja4

A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel – vallotta Szent-Györgyi Albert. Mert valóban: csak együtt és csak mi menthetjük meg a természetet, mert a növények és állatok önmaguk megvédésére nem képesek!

E nemes gondolatok szellemében szervezték meg a Föld Napja mozgalomhoz – mely hazánkban ezúttal ünnepelte 25. évfordulóját – csatlakozó rendezvényt a természet lágy ölén, Salgótarján külterületén, az ipari parknál.

foldnapja1

Az eseményen a jelenlévők – köztük sok diák, élükön a helyi Beszterce-telepi iskola 3.b osztálya nebulóinak egy csoportjával – egy-egy vadvirág-magos földlabda szétszórásával járultak hozzá, hogy a város és környezete még zöldebb, még virágosabb legyen. A szövetkezet – a környezeti nevelés szellemében, hangsúlyozva annak fontosságát – földlabda-kereső játékkal kedveskedett a gyerekeknek, s csak természetesen – bodza- és orgonaszörppel kínálta a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek