Kalanderdőt alakítottak ki a Deseda-tónál

25 márc. 2015 Administrator

Tanösvényeket, erdei tantermet, játszótereket, tornapályát, madármegfigyelőt építettek európai uniós forrásból a Deseda-tavat övező arborétumban és parkerdőben.

kalanderdő copyA több mint 17 ezer hektáron 130 millió forintból megvalósuló Kalanderdő fejlesztése során a kivitelezők tájba illeszkedő, természetes anyagokat használtak fel, a tanösvények mentén számos tájművészeti (land art) alkotást, valamint a környék élővilágát, Kaposvár és a megye leghíresebb személyiségeit bemutató információs táblákat helyeztek el, azokra a vakok tájékozódását segítő Braille-írásos felirat is került.

A környék kerékpárral is bejárható, s kialakítottak egy "guruló" tanösvényt is a mozgásukban korlátozott, kerekes székkel kirándulók, illetve a kisgyermekes családok számára - írja az MTI.

A változatos élővilágú, több mint negyven éve egy völgyzáró gáttal felduzzasztott 8 kilométer hosszú, 245 hektáron elterülő Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava. A túrázók, horgászok és strandolók által egyaránt kedvelt tónál kialakított, áprilistól birtokba vehető Kalanderdő a tervezők szándéka szerint egyaránt szolgálja a kikapcsolódást és a környezeti nevelést.

Az érdeklődők a www.desedakalanderdo.hu oldalon is tájékozódhatnak a látnivalókról és a különböző szolgáltatásokról.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek