Királyi kényelem a borsodsziráki Royal Vendégházban

17 márc. 2015 Viant Katalin

Borsodszirák az egyetlen település a mai Magyarországon, ahol Bartók-ősök pihennek: itt született Bartók Béla zeneszerző dédapja. Borsodszirák büszke a nagy zeneszerzőre, büszkén ápolja e kultúrtörténeti értékét.

1royalvhMiskolctól alig 20 km-re, a Bódva folyó völgyében, a Cserehát lankás nyúlványainál, a közeli Gömör-Tornai-karszt és az UNESCO világörökség részét képező Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjaihoz, karnyújtásnyira a vadban gazdag, vadregényes Bükk hegységtől kulturált körülményeket nyújt Borsodszirák falu, melyre először 1261-ben találunk adatot, s melynek ma 1300 lakosa van.

A Royal Vendégház név nem véletlen: királyi kényelemmel és elegáns, modern bútorokkal berendezett, praktikusan felszerelt szobákkal (melyek mindegyikéhez külön fürdőszoba kapcsolódik) várják vendégeiket a 4 napraforgós minősítésű, kétszintes házban, melynek földszintje teljes egészében akadálymentesített: olyannyira, hogy a fürdőszobában úgynevezett walk in zuhanyzót alakíttattak ki.

2royalvhA földszinti nagy részben fedett teraszon kerti bútorokban pihenhetnek a vendégek, ahonnan a hátra nyúló, tágas, parkosított kert látszik, az emeleti napozóteraszról pedig a környező erdőkben gyönyörködhetünk.

A vendégház bababarát szállás: kiságy, babakocsi-tároló, etetőszék van, a kicsiknek a nappali sarkában játszóhelyet is kialakítottak. A vendégek nyugalma és kényelme érdekében a vendégházban házi kedvenceket nem fogadnak higiénés okok miatt.

3royalvhA vendégek itt teljesen önellátók lehetnek: az ultramodern konyha minden igényt kielégít, a főzéshez a faluban minden hozzávalót megvásárolhatnak.

A Royal Vendégházból kiindulva csillagtúraszerűen akár 1 hétig is járhatják a vidéket, annyi a látnivaló. Az autót is elfelejthetik ezekre a napokra: busszal, kerékpárral, gyalogosan is nekivághatnak a környéknek. Érdemes a három közeli horgásztó valamelyikét felkeresni, és egy jót pecázni. A vadászat szerelmeseit kérésre vadőr kíséri útjukon, a kirándulókat a Bükki Nemzeti Park szakvezetője kalauzolja.

Edelény 3 km-re van. Itt található a L'Huillier–Coburg Kastély, mely az ország egyik legszebb és legnagyobb barokk kastélya.

4royalvhEgy igazi földalatti vízi világba csöppenhetünk a miskolctapolcai fürdőben, ahol a mészkőbarlang közel 29 Celsius-fokos termálvize fejti ki jótékony hatásait. A lenyűgöző Diósgyőri várat és Lillafüredet is érdemes a programba iktatni.

Van mit megnézni, van hol nézelődni! Boldván Aludttej Fesztivál lesz júliusban, Edelényben kastélynapok augusztusban, Aggteleken gyümölcsfesztivál szeptemberben…És itt van a ritkaságnak számító, úgynevezett História-völgy is (2012 óta), mely egész évben látogatható. 15 tematikus kiállítás 11 Bódva-vidéki településen, köztük Borsodszirákon látható: itt a paraszt barokk épület és a híres népviselet tekinthető meg.

A környék turisztikai látnivalóit nem soroljuk, mert a Royal Vendégház házigazdái szórólapokat készítettek ezekről, ezzel is megkönnyítve a választást.

5royalvhNos, már nem is hiányzik más, csak az, hogy megadjuk a további érdeklődéshez, tájékozódáshoz Tóthné Madarasi Anikó mobilszámát: 06-30-272-8687 és drótpostacímét: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – Önöknek pedig kellemes időtöltést kívánjunk a királyi kényelmet nyújtó Royal Vendégházban, mely békés faluban, erdők és erdei vadak közelében fekszik, s ahol csodák várják a látogatókat!

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek