Utazás kiállítás, a találkozások vására

27 febr. 2015 Administrator

A budapest Utazás kiállítás az idén is hű képet ad a hazai turizmusról, mint az első megszervezése óta minden évben.

bpkiallitas1Ha így nézzük, akkor bizony tény, hogy a korábbi évekhez képest a kiállítók által elfoglalt terület jó szándékkal is a fele a pár évvel előttinek, a standok zöme rendkívül egyszerű, a szakmai nap pedig már csak imitt amott volt olyan vidám szakmai találkozó mint korábban. Ugyanakkor a megnyitón elhangzott:

minden ok megvan az ünneplésre, a turizmus minden fontosabb mutatója növekedni tudott 2014-ben.

Tavaly 9,5 millió vendég 24,2 millió vendégéjszakát töltött el az országban, minden régió forgalma bővült. 

A legimpozánsabb kiállító címet, ha nem lesz részrehajlás a döntés során, akkor 2015-ben biztosan a visegrádi pavilon fogja elnyerni, hiszen a külleme és a felépítése jól mutatja, hogy Visegrád egy turisztikai település, ahol szakemberek hoznak döntéseket. 

bpkiallitas2Sajnos más térségekről még hasonló sem állítható. Bár találkoztunk rendkívül jó hangulatú csapatokkal, de azon kívül, hogy

egyfajta zöldségpiachoz hasonlóan minden stand a saját portékáját próbálta eladni, miközben félszemmel a szomszéd kofa árain tartja a szemét,

igazán nem lehet érdemi innovációról beszámolni.

A Budapesti Vásárközpontban, az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A vasárnapig nyitva tartó idegenforgalmi szemléhez két szakkiállítás is kapcsolódik: az Afrika Expo és a Bringaexpo. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár.

Forrás

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek