Falusi életérzés és disznótoros élmények a Zselic Vendégházban

01 dec. 2014 Lantos Tivadar

Távol a világ zajától, Baranya megye mélyén található egy pici kis falu Okorvölgy, mely páratlan környezetben, igazi vidéki hangulattal a maga békés és nyugodt jellemével hívogatja a pihenni vágyókat.

1zselicA FATOSZ által minősített négy napraforgós Zselic Vendégház igazi felüdülést nyújt a megfáradt, dolgos hétköznapok után. Akár aktív, akár passzív kikapcsolódásra vágyik, ez a hely ideális minden pihenési formára. A festői szépségű környezet, a jó levegő, a minden igényt kielégítő kiszolgálás,

a vendégszerető emberek

mind megteremtik a jó minőségű, falusi vendéglátás alapját. A Zselic vendégház kitűnő hely a pihenésre, gyönyörű, nyugodt és természetes környezetben, amely igazi élménnyé varázsolja a szabadidőt. Okorvölgy közelében található Szentlőrinc, kicsit távolabb Pécs.

3zselic- A Zselic vendégház a hozzánk érkezők teljes körű kényelmét szolgálja. Az összkomfortos házakban nyolc férőhelyet tudunk biztosítani, amelyet 16 főre tudunk bővíteni. A szállás, és a kényelem mellett a környéken változatos programlehetőségek vannak. Elsősorban a túrákat emelném ki, mivel számos túraútvonal a major közelében halad, s amelyek bejárását térképekkel is tudunk segíteni. Ezen kívül meg lehet tekinteni, sőt, szervesen be lehet kapcsolódni a vidéki élet mindennapjaiba.

Hogyan gazdálkodnak a majorban, milyen munka folyik a tanyán?

A háziállatokkal is közvetlenebb kapcsolatba lehet kerülni, a gyerekek akár meg is simogathatják a teheneket, lovakat, egyéb lábas jószágot – mondja el Csonka Krisztina a Zselic Vendégház vezetője.

A környék falvai is számos érdekességet tartogatnak. Bükkösdön az Ökopark várja a vendégeket, színes program kavalkáddal, egy érintetlen környezetben.

Az abaligeti cseppkőbarlang a világon is egyedülálló természeti csoda,

amely a Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója. A víz eróziós tevékenysége által alakított formavilága következtében régebben a világ száz természeti csodája közé sorolták.

4zselic A folyamatos kutatások nyomán vált ismertté a gyalogosan, kényelmesen megtekinthető 466 méteres főág és a három, nehezen járható mellékág. A barlang, az emberi szem számára láthatatlanul, ma is változik. Erről a járat teljes hosszában folyó patak gondoskodik. Klímája, köszönhetően a 97 %-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak

a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.

Magyarország dél-nyugati régiója bővelkedik termálforrásokban, amit a Zselic Vendégháztól könnyen megközelíthető Magyarhertelendi Termálfürdőben, vagy a Sikondai Termálfürdőben is megtalálnak a kedves vendégek.

- Most elsősorban a disznóvágásoknak van itt a szezonja. A hamisítatlan vidéki, karácsony előtti életérzéshez hozzá tartozik

a disznóvágás hangulata,

a húsok, kolbász, hurka feldolgozásának folyamata. Minden korosztályt, családokat, párokat, kollektívákat várunk szeretettel, akik szeretnének egy hamisítatlan, falusi disznóvágás keretein belül, saját feldolgozású finomságokat készíteni, fogyasztani. Ehhez biztosít tökéletes, kitűnően felszerelt helyszínt a vendégháznak is otthont adó major.

2zselicKülön ki kell emelnem a személyzetet, akik készséggel állnak a vendégek szolgálatára, és megpróbálnak minden kívánságot teljesíteni – teszi hozzá Csonka Krisztina. 

Jó alkalom kínálkozik ebben a családias légkörben, vidéki hangulatban, pár napot eltölteni Okorvölgy Szabadságmajorban, megismerni a környék nevezetességeit. A Zselic Vendégház képes teljesíteni mindazt az igényt, amely az aktív, kényelmes és tartalmas pihenéshez elengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek