Év szállása 2014: Abádszalók és Csesznek is díjat nyert

28 nov. 2014 Administrator

Közel 250 ezer vendégértékelés és 40 ezer szavazat, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján idén a felsőtárkányi Bambara Hotel lett az Év szállása.

szallasA versenyben három fő kategóriában hirdettek győztest. Az Év szállása mellett átadták az Év feltörekvő turisztikai települése díjat, amely Abádszalóké lett, az Év turisztikai települése címet pedig a Veszprém megyei Csesznek nyerte el - írja az MTI.

A közlemény kiemeli, hogy az előző évinél lényegesen több szavazatot kaptak a Tisza-tavi települések az Év szállása versenyben, ami a környék fejlesztését szolgáló nemzeti program hatásának is tulajdonítható. Az egy szálláshelyre eső foglalások száma Abádszalókon nőtt a leginkább, amivel a település kivívta az Év feltörekvő turisztikai települése címet. Ráadásul itt található az Év innovatív szálláshelye különdíjjal jutalmazott Butik Design Rooms is, ahol minden szoba más-más hangulatot idéz a tópart életéből.

Kiemelkedően teljesített a versenyben a szomszédos megye is: a felsőtárkányi Bambara Hotel lett az Év szállása a népszerűségi, a minőségi és a szakmai szempontok összesítése alapján. Szintén Heves megyében található a 2014-es év romantikus szálláshelyének választott Kastélyhotel Sasvár Resort, valamint a 4-5 csillagos szállodák között a minőségi díj első két helyezettje és a szakmai díj nyertese is. 

A közlemény szerint egyre erősebb a verseny az apartman kategóriában, ami a családi utazások növekedésének az eredménye. A Szallas.hu versenyében az idén külön díjazták a családbarát szállásokat is: az elismerést a gyulai Családi Wellness Hotel és a sümegi vár melletti Hotel Kapitány megosztva kapta.

szallas1A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezetőjét, aki elmondta: nem véletlen, hogy egyre több kistelepülés büszkélkedhet kiemelkedő színvonalú vagy népszerűségű szálláshelyekkel. A szállásfoglalók 80 százaléka interneten tájékozódik, ahol térképes kereső is rendelkezésre áll, így az árak mellett a környékbeli látványosságok és programlehetőségek is egyszerűen áttekinthetők - tette hozzá az ügyvezető. A vendégértékelések jelentősége is töretlenül nő, csak az idén közel 90 ezret adtak le a portál felhasználói.

A Szallas.hu az idén külföldi szálláshelyeket is versenyeztetett: a hotelek közül a székelyföldi Szovátán található Hotel Szeifert, míg az apartmanoknál a horvátországi Crikvenica településen a 3 Palme Apartmani bizonyult a legjobbnak.

A cég öt kontinensen több mint 120 ezer hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak. A honlapnak több mint 700 ezer regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy másfél millió látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását közel 250 ezer független vendég értékelése könnyíti meg. 

A Szallas.hu csoporthoz tartozik a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek