Régi idők pompája modern kiszerelésben a Napfényes Vendégházban

25 nov. 2014 Vaskor István

Régi idők pompáját, amolyan kisnemesi kúria hangulatát és meghittségét árasztja a külső szemlélőnek a Baranya megyei Bükkösdön a Napfényes Vendégház.

Napfenyes1Tulajdonosa és működtetője Arató Kitti tudatosan választotta a ház „névadóját”. A Napfényes Vendégházba beszökkenő fény télen-nyáron nyugalmat áraszt, hangulatával pedig valóban dédanyáink világát idézi a vendég számára. Mindezt természetesen a mai kor követelményeinek megfelelő modernséggel és igényességgel. A száz esztendőt megélt, 2012-ben felújított „kiskastély” méltán kapta meg a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének szakmai ajánlására legmagasabb Nemzeti Tanúsító Védjegyet, a négynapraforgós minősítést.

Napfenyes2Csend és nyugalom honol ebben az ezer fős lakosságot alig meghaladó faluban, a Zselic délkeleti részén, közel a Mecsek nyugati nyúlványaihoz. A gyönyörű környezet egyik ékköve a vendégház, melyet tulajdonosa a Darányi Ignác Terv keretében, pályázati támogatással varázsolt újjá.

Öröm belépni a portára, melyet a természet zöldje ölel körül, s melynek udvarán jó időben grillezési és bográcsozási lehetőség is kínálkozik a vendégeknek, akik az udvari melléképületben lévő szaunában is kellemesen tölthetik idejüket, illetve egy kétszemélyes hidromasszázs kádban  is kényeztethetik magukat. A Napfényes Vendégház épületében két külön bejáratú, egyaránt 2-2 szobás apartmanban pihenhetnek meg – összesen tízen – a megfáradt vándorok. Ezek a lakások teljesen felszereltek, süthetnek, főzhetnek benne a látogatók, s mi sem természetesebb, minthogy külön fürdőszoba szolgálja ki mindkét apartmanban a vendégek kényelmét.

Napfenyes4S ha már dédanyáink kora, és a nemesi világ is szóba került, nem véletlen a már-már korhű, ámde mégis XXI. századi bútorok stílusa. Az egyik apartmanban a tömör égerfa  bútorok faragott elemei kölcsönöznek nyugalmat a vendégnek, míg a másikban ónémet stílusú belső tér kölcsönöz lélekemelő ott tartózkodást a látogatóknak.

Napfenyes3Kiváló fekvésének köszönhetően a bükkösdi Napfényes Vendégházban megpihenők számos környékbeli látnivaló közül választhatnak. Pécs mindössze 30 kilométernyi távolságra terül el, ám több fürdő – így a Magyarhertelendi Élmény- és Termálfürdő, a Szigetvári Gyógyfürdő – és az orfűi tavak, valamint az Orfűi Tájház és az ottani malommúzeum gépkocsival 15-20 perc alatt elérhető.

Arató Kitti azonban nem csupán a környék programjait ajánlja. A Napfényes Vendégháztól néhány perces sétára elterülő horgásztónál a pecások hódolhatnak kedvenc szenvedélyüknek, a közeljövőben pedig kerékpárkölcsönzést és túralovaglást is ajánl majd a vendégeknek.

Napfenyes5A Napfényes Vendégház egész évben várja a vendégeket. Érdeklődni a 06-30-269-7300-as telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek