Meghitt hangulatú esküvők és a lovaglás „kombinációja” Sokorópátkán

05 nov. 2014 Vaskor István

A lovassport szerelmesei és a szerelembe esett ifjak esküvői igényei megvalósításának sincs határa Pannonhalma szomszédságában, a Sokoró Fogadóban!   

sokoro1A Sokorói dombok között, Sokorópátka mellett egy tíz hektáros park központjában „rejtőzik” a 2001. júniusában megnyitott fogadó, mely csodás természeti környezetével, tiszta levegőjével önmagában is vonzerőt jelent, ám ha ez mégse lenne elég, a fogadó sokszínű szolgáltatásai garanciát jelentenek a felejthetetlen élményekre.

- Fogadónk kialakításánál a családias környezet megteremtésére törekedtünk – mondta érdeklődésünkre Pinezitsné Hankó Lilla értékesítési vezető. – Olyan helyet álmodtunk meg, ahol a család legfiatalabb és legidősebb tagjai is jól érezik magukat. Panziónk belső szerkezete, a lambéria burkolat, a cserépkályhák melege mind-mind az otthon hangulatát árasztja. Vendégcsalogatóként és a kor által diktált „követelményeknek” megfelelően  évről-évre bővítettük szolgáltatásainkat. A nálunk megpihenő vendégek sok lehetőség közül választhatnak: fallabdázás, pingpong, foci, tollas- és röplabdázási lehetőség, túra a Sokorói-dombok között, lovaskocsi túra, finn szauna, pezsgőfürdő, masszázs, kültéri gyermek és felnőtt medence található kínálatunkban. Foglalkozunk program- és kirándulásszervezéssel is, természetesen a környék nevezetességei, köztük a közeli Pannonhalmi Bencés Főapátság meglátogatása is a lehetséges programok között szerepel.

sokoro3A panzió 2001-ben történt megnyitása előtt a park területén „csak” a lovassportok szerelmesei hódolhattak kedvenc időtöltésüknek. Ez a szolgáltatás a Sokoró Fogadó ma is egyik legkeresettebb szolgáltatása. Harminc lovuk közül jelenleg hat lóval lovagoltatnak, kettővel pedig fogatoznak. Utóbbi egyben azt jelenti, hogy a vendégek fogatos túra keretében is felfedezhetik Sokorópátka nyugalmat árasztó környékét, a táj szépségeit. Örömükre évek óta népszerűek nyári lovas táboraik is, melyeken szép számmal akadnak visszatérő résztvevők.

- Ha a vendég teljesen kezdő lovas, vagy éppen a túralovaglás iránt vonzódik, mindkét esetben lehetősége van erre a kellemes időtöltésre – említi a vezető. – Míg a kezdő lovasok a fedeles lovardában és a füves karámokban sajátíthatják el a lovaglás alapjait szakképzett oktatók segítségével, addig a haladó lovasokat csodás terepek várják a  Sokorói dombok lankáin. A több napot nálunk töltő vendégek a lovas programok után éttermünk családias környezetében a magyar és nemzetközi  konyha remekeivel csillapíthatják éhségüket és a Panonnhalmi Borvidék nemes nedüit is megkóstolhatják.

sokoro5A fogadóban gasztronómiai programokban egyébként sincs hiány. Népszerű programjaik közé tarozik kemencés hétvégéjük, a Márton-napi libatorjuk és a szintén minden évben sorra kerülő, március 15-i „Magyar Napok” elnevezésű rendezvényük, melynek keretében szintén a kemencében készült finomságok kerülnek a középpontba.

Az elmúlt években számos rendezvénynek adott otthont a Sokoró Fogadó, melyek keretében baráti, közösségi összejövetelek, céges tréningek, családi programok követik egymást. E sorban egyre több esküvő is az emlékezetes programok között szerepel, s nem véletlenül. Ahogy kínálatukban fogalmaznak: megvalósítják mindazt, amit az ifjú pár és a násznép megálmodott.

sokoro2- Örömünkre jó hírünket viszik azok az ifjú párok, akik parkunkban kötöttek házasságot és fogadónkban látták vendégül rokonaikat, barátaikat – mondja Pinezitsné Hankó Lilla –. A park zöld területe és a természet közelsége, konyhánk finomságai, a meghitt, szabadtéri polgári szertartás,      a figyelmes, közvetlen és mindenben segítőkész, tapasztalt személyzet, a 180 fő fogadására alkalmas légkondicionált különtermünk, valamint szakképzett esküvőszervezőnk közreműködése mind-mind garanciát jelentenek arra, hogy a boldogító igen kimondása és az esküvői vacsora valóban felejthetetlen maradjon mindenkinek. Az sem mellékes, hogy fogadónk 17 szobájában a vendégseregből akár ötven fő elszállásolása is megoldható.

S hogy mennyire van szelleme, vonzereje a Sokoró Fogadónak és az épületet körülölelő parknak? Igazán jó válasz erre egy nem mindennapos példa. Egy régóta rendszeresen itt pihenő család tagjaként hat éve még az anyuka hasában mozgolódó baba „járt” a fogadóban. Azóta visszajárnak és a megszületett gyermek idén már hatévesen élvezte a helyiek vendégszeretetét.

sokoro4Tehát kalandra fel! Ha úgy érzi, hogy elege van a füstös nagyvárosokból, a stresszes hétköznapokból, akkor látogasson el Sokorópátkára családjával és barátaival! Élvezze a pihenést, a kellemes időtöltést és mindazt, melyet a természet nyugalma nyújt itt mindenkinek.

További információk a Sokoró Fogadó weblapján találhatók.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek