Az ősz bearanyozója: 20. jubileumi Hortus Hungaricus kiállítás és vásár

11 szept. 2014 Administrator

Kellemes kikapcsolódást, önfeledt szórakozást kínál a család minden tagjának a három napos Hortus Hungaricus, Magyarország legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.

hortus1Szigetszentmiklóson a Flora Hungária Nagybani Virágpiac közel 3.500 nm-es területe ad otthont a szeptember 19-21 között megnyíló Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárnak. Az immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás a dísznövénytermesztés és feldolgozás, a kertészet, a fakitermelés, a virágkötészet, a lakberendezés valamennyi ágának újdonságait felvonultatja. Hazai és egzotikus növények színes kavalkádja, bódító virágillat, virágkötészeti bemutatók, kézműves foglalkoztató, favágó show, ismeretterjesztő játékok kicsiknek és nagyoknak, kedvezményes vásárlási lehetőségek.

hortus6A pénteki szakmai konferenciák után szombaton és vasárnap a virágimádó és kertbarát nagyközönség számára is kitárulnak a kapuk és elérhetővé válik a csodák birodalma. Hazai és importőr virágkereskedők százai által felállított káprázatos standokon gyönyörködhetünk virágkompozíciókban, virágcsodákban. Megtekinthetjük a virágkötészeti versenyre benevezett őszi csokrokat, valamint a mestervizsgát tett virágkötők vizsgamunkáit. A népszerű virágkötészeti bemutatókon a vágott virágok szemünk láttára válnak káprázatos műalkotásokká.

hortus8Családi programként is kiváló választás a Hortus Hungaricus, hiszen minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A rendezvény egyik fő célkitűzése az ökológiai tudatosság növelése. Ötlépéses játék keretében bárki megtudhatja mennyire tudatosan él, mekkora az ökológiai lábnyoma.

Környezetóvó bábos előadás, kézműves foglalkozások, arcfestés teszik felejthetetlenné a napot. Moha bácsi bohóc show elemeket tartalmazó, ugrándozós, énekes, gitáros műsora a felnőttek arcára is mosolyt varázsol. Megcsodálhatók a „Madárbarát kert” mottóval kiírt óvodás mini kertépítő pályázat alkotásai is.

hortus1A IV. Enteriőr lakberendezési versenyen keresztül bekukkanthatunk a trendi lakberendezés rejtelmeibe. A száraz- és élővirágokkal feldíszített 10 nm-es lakrészek pompás ötletekkel, inspirációkkal szolgálnak otthonunk csinosításához, berendezéséhez.

Az élő növényekből és újrahasznosított anyagokból készített virágos ruhaköltemények kápráztatják el a divatbemutató szemlélőit. Az egész napos színpadi programok közt találunk kertészeti tippekkel tarkított előadásokat csakúgy, mint néptánc és zöldségszobrászati bemutatókat.

A szervezők gondoltak az ezermester apukákra is. Őket interaktív gépbemutatók várják, ahol gyakorlatban kipróbálhatják láncfűrész, a lombszívó, a faaprító gép vagy akár a fűnyírótraktor használatát. Látványos és izgalmas programot ígér a STIHL Timbersport favágó show.

hortus3A II. Jövő Kertépítő Mestereinek versenyén hasznos ötleteket, praktikákat leshetünk el a saját kertünk kialakításához, szépítéséhez. A széles növény palettából szakértő segítséggel mindenki megtalálhatja az igényeinek és a kert adottságainak megfelelő dísznövényeket.

A nézelődésben, vásárlásban elfáradt látogatók a gasztro soron kínált finomságok közül csemegézve pihenhetik ki fáradalmaikat.

A rendezvény helyszínén a parkolás ingyenes, Budapestről pedig ingyenes Virágjáratok szállítják a látogatókat. A belépő jegyek ára megfizethető és levásárolható, melynek feltételeiről és még számos érdekes információról a www. hortushnugaricus.hu oldalon tájékozódhat.

A Hortus Hungaricus kiállítás bepillantást enged a hazai agárágazat legjavába. A gazdák friss, üde növényei, gyümölcsei meghozzák a kedvet a saját kis kert kialakításhoz, a saját kertész tudományunk kipróbálásához. Érdemes előre beírni a naptárba a 2014. szeptember 19-21 dátumot, hisz a rendezvény meglátogatása garantáltan feledhetetlen élményt jelent az egész családnak.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek