A Börzsöny szépségét és a kényeztető pihenést kínálja a Málnáskert Vendégház

03 szept. 2014 Vaskor István

Kóspallag mellett, a Börzsöny egyik legszebb helyére álmodta meg a család a vendégházat, s a Málnáskert rövid időn belül sokak kedvelt pihenőhelye lett.

malnaskert3A Börzsöny szívében, a Duna-Ipoly Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, Kóspallag település mellett, a Szűz Mária templom feletti dombon „magasodik” a Málnáskert Vendégház, a Keszthelyi-család „birtoka”. 2009-ben kezdték a gyönyörű épület és környezetének építését, 2011-ben történt átadásától pedig folyamatosan fogadják a vendégeket. Keszthelyi Szilárd, aki a családon belül az operatív munka vezetője, elégedetten beszélt az elmúlt évek tapasztalatairól, s természetesen vendégházukról.

- Pályázati forrásból, a mai kor szigorú kívánalmainak megfelelően épült meg vendégházunk – mondta érdeklődésünkre Keszthelyi Szilárd. – Ezért sem meglepő, hogy a Málnáskert a vidéki szálláshelyeknek adható legmagasabb, négy napraforgós minősítéssel rendelkezik. Az itt pihenők minden igényét kielégítve, a legmagasabb komfortfokozattal várjuk a hozzánk betérőket.

malnaskert2- A négynapraforgós minősítés olyan, mint egy szálloda esetében az öt csillag. A Málnáskert Vendégház napraforgós besorolása mit takar?
- Már a tervezéskor és természetesen az építés idején is gondosan ügyeltünk arra, hogy a minőség kapjon prioritást, és családbarát szálláshely legyünk.  E filozófiánk, hogy a környezettel összhangban zöldenergiával, azaz megújuló energiaforrások széleskörű felhasználásával működtetjük szálláshelyünket. A melegvíz előállításról és fűtésrásegítésről napkollektoros rendszer gondoskodik. Az áramellátást részben napelemek szolgálják. Szobáink a kényelem érdekében a nyári időszakban légkondicionáltak, mozgássérültek részére megközelíthetőek. A vendégház által ajánlott programjaink sokszínűek, az összpanoráma pedig csodás: a házból szép kilátás nyílik délen Kóspallag településre, valamint a Dél-Börzsönyi hegyekre, háttérben Dobogókővel. Északon a Vastag-hegy, Kopasz-hegy, Só-hegy, és Nagy-Sas-hegy domborulatai alkotnak lenyűgöző panorámát.

- Mit kínál a vendégház?
- Nyolc szoba áll a vendégek rendelkezésére: ezekből hét 2 ágyas, egy 4 ágyas, és 5-6 pótágy elhelyezésére is lehetőség van. A szobák mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik, fenyőfa bútorzatuk az ágyakon kívül szekrényt, fésülködőasztalt és éjjeli lámpát tartalmaznak, továbbá televízió és vezetékes internet is a kényelmet szolgálja. Ezen felül tizenkét gépkocsi ingyenes parkolására van lehetőség. Van az első emeleten egy játszószobánk játékokkal, Xbox játékgéppel és társasjátékokkal, mely garantálja a feltöltődést, a kertben pedig játszótér is található, a közös konyhát pedig bárki használhatja. A családbarát szellem jegyében etetőszék és pelenkázó áll a babával érkezők rendelkezésére. Megemlíteném a szaunaházunk kínálta élményeket, ahol 4 fős finn szauna, egy 2 személyes infraszauna és egy 8 személyes jakuzzi áll várja vendégeinket. A nyári időszakban pedig egy 10 méteres medence áll rendelkezésre a hűsölni kívánó vendégek számára. Emellett külső sütögető hely, boros pince, kemence használatára is van lehetőség. 

malnaskert1- A Börzsöny kimeríthetetlen szabadidős programok forrása.
- Kóspallag idegenforgalmi jelentőségét főként fekvésének köszönheti, mivel a Börzsöny számos túraútvonala és látnivalója elérhető innen. Ez mindenképpen ajánlott a vendégeknek, melyhez nálunk kerékpárt kölcsönözhetnek. Javasolni szoktuk a közeli horgásztó megtekintését, vagy éppen az ott történő horgászatot, miként a közelünkből induló kisvasutak kínálta élményeket. Ám aki csak a házunk biztosított lehetőségeket akarja kihasználni, annak jó lehetőség a két kemencénk által biztosított sütés-főzés is.

- Ha már a gasztronómiát említette: étkeztetnek is?
- Egyedi igények alapján a reggeliztetést megoldjuk. Mint említettem, mindenki süthet-főzhet magának, ám két közeli étteremből helybe hozzák a választott menüket.

malnaskert4- Divat manapság a csoportos vidéki szállásokon történő program. A Málnáskert Vendégházban is van erre lehetőség?
- Természetesen. Bármilyen csoportos összejöveteleknek ideális helyszíne vagyunk 20-25 főig. Aki például vállalati meetinget szeretne rendezni nálunk, annak nem kell gondoskodnia a technikai háttérről, hiszen a flipcharttól a kivetítőig minden kelléket biztosítunk számára.

- „Híreim” szerint számos kedvezménnyel várják vendégeiket. Melyek ezek?
- Sorolom. A szállás a szülőkkel egy szobában megszálló 6 év alatti gyermekek esetében ingyenes, a 6-14 év között pótágyon megszálló gyermekek esetén minimális felárral foglalható. Két 6-14 év közötti gyermekes családok esetében a szálláshely árából 25%-os kedvezményt nyújtunk, s két vagy több szoba foglalása esetén a fenti árból 15%-os kedvezményt nyújtunk. Hétfőtől csütörtökig (ünnepnapok kivételével) a szállásdíjból 15%-os kedvezményt adunk, s ami fontos: nálunk Szép kártyával is fizethet a vendég.

malnaskert5- Befejezésül arról kíváncsiskodom, miért éppen Málnáskert a vendégház neve?
- A ház egy egyhektáros területen épült. A „telek” végén néhány sor málnánk van, ez adta az ötletet a névadáshoz. S ha már beszélgetésünk végén ezt kérdezte, én itt mondom el,  akik a cikket olvasva kedvet kaptak a Málnáskert Vendégház meglátogatásához, azok autóval a 12-es úton haladva Váctól Szob felé, Kismaros után jobbra fordulva, Kóspallagon a templomot jobbról elkerülve a Béke utcán végighaladva, majd a végén jobbra a Farkastói utcára kanyarodva 150 méterre megtalálnak bennünket. Egész éven át nyitva tartunk, várjuk szeretettel vendégeinket.

A részletekről, foglalásról további információk a Málnáskert Vendégház weboldalán és Facebook-oldalán találhatók.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek