Nyári dilemma: hová tegyem a gyereket?

04 júl. 2014 Szőke Tímea

Majd’ három hónap a nyári szünet, és ilyenkor örökzöld téma, hogy hova tegye a gyereket a szülő, ha az még nincs teljesen önveszély-mentes korban?  

nagyinyar3Nagymama, napközi, tábor – tetszés, vagy inkább kényszer szerinti sorrendben és változatossággal.

Legutóbbiból mindenfélét találni, ami csak a csemete érdeklődésének megfelelhet, de sajnos, ez a legdrágább fajtája a szülő nyugalmának. Vannak baráti árú gyerekmegőrzők többé vagy kevésbé tartalmas programokkal, de lehet menni mondjuk lovastáborba, egy hétre hatvan ezer forintért, vagy angol nyelvi táborba ugyanannyiért, és nem ezek a legdrágábbak. (Persze, félreértés ne essék: nagyon izgalmasak és hasznosak lehetnek, s ha megengedhetik maguknak a szülők, miért ne tennék?)

Bizonyára azok a szerencsésebbek, akiknek ilyen gondjaik vannak. Rosszabbul jár, akinek munkája nem lévén nem okoz problémát a gyerek felügyelete, hónapok, vagy évek óta nem – bár szívesebben akasztana kulcsot a nyakába, ha cserébe dolgozni mehetne. S bizonyára a legnehezebb eset, ha a szülő számára az a kérdés, tud-e ebédet adni a gyerekének, amikor szünetel az iskolai szociális étkeztetés. Jobb esetben ebben az időszakban is segít az önkormányzat, még jobb esetben akad alkalmi munka – legalább nyár végéig.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek