Tégláson mutatkozik be a mérai cifra szoba

16 ápr. 2014 Administrator

Különleges szépségű és színesre festett bútordarabok mesélik el egy látványos kiállításon, hol alszanak és hol élik mindennapjaikat Méra falu lakói. 

cifraszoba1Téglásra érkezik a győri Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület vándorkiállítása. Az egyedülálló kiállítási anyag egy erdélyi faluból, Mérából származó cifra szoba bútorzatát és tárgyait mutatja be.

Méra 1450 lelkes falu, Kolozsvártól 14 km-re, észak-nyugati irányban található, a Kolozsvár-almási hegyek által bezárt völgyben, a Nádasba északról siető Pataka két partján fekszik. Cifrakalotaszeg vagy más néven Nádasmente egyik faluja.

cifraszoba2A kalotaszegi falvakra jellemző, hogy az épületeken belül a legszebb a cifra szoba, bútoraikat virágmintákkal színesre festik. A piros, a sárga, a kék, és a zöld a leggyakrabban használt színek. A szobában a legdíszesebb a tükör és a mennyezetig varrottas párnákkal megrakott vetett ágy.

A különleges kiállítás április 15-én 17 órakor nyílott meg a téglási polgármesteri hivatal tanácstermében és május 2-ig lesz látható.

Forrás: dehir.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek