Négy napraforgóval várja vendégeit Faluszéli Tóthék Háza

31 márc. 2014 Vaskor István

A „falusi szálláshely napraforgóval” nemzeti védjegy ötszázadik jogosultja a Göcsej szívében elterülő Szentkozmadombján, Faluszéli Tóthék Háza lett.

tothekhaza1A vendégház tulajdonosai dr. Horváth Viktóriától, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkárától és dr. Csizmadia Lászlótól, a FATOSZ elnökétől vették át az 500. védjegytáblát – a legmagasabb négy napraforgós minősítésűt – a Budai Arborétium felsőkertjében.

A „falusi szálláshely napraforgóval” védjegy a FATOSZ  által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy, amelynek alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szálláshelyszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a FATOSZ kezelésében az általa meghatározott szakmai szempontrendszere alapján történik.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) az elmúlt 3 évben kiemelt figyelmet fordított a „falusi szálláshely napraforgóval” nemzeti védjegy megismertetésére, népszerűsítésére. A napraforgós minősítő rendszer egyre ismertebb a tudatos turisták körében, és egyértelmű előnyökkel jár a szálláshelyek számára. Az NGM és a FATOSZ közös célja, hogy a napraforgó egyet jelentsen az ellenőrzött színvonalú, minőségi falusi turizmussal.

tothekhaza2Faluszéli Tóthék Háza Szlovéniától 30, Horvátországtól 40, Zalaegerszegtől 23, Keszthelytől 50 és Lentitől 25 kilométerre fekszik. A vendégek egyénileg, családosan vagy csoportosan is megszállhatnak itt, kisvasúttal csodálhatják meg az érintetlen természetet Göcsejben, és felejthetetlen gasztronómiai élményekben is részük lehet.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek