Középpontban a minőségi kézműves tejtermékek: sajtra, magyar!

23 márc. 2014 Administrator

A Kézműves Magyar Ízek Vásárát eddig 6 alkalommal rendezték meg, ezeken közel 200 kézműves gazda és kistermelő mutatkozott be. Következik a 7. vásár!

sajtgaraboncias2014. március 29-30. között hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát Budapesten, a Millenáris „B” csarnokában. Ennek központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények lesznek. A korábbi hagyományokhoz híven az eseményen hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik egyebek mellett olyan különlegességekkel készülnek, mint a valódi, házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj.

A 150 kiállító közül, mintegy 30 sajtmester 72 ezer liter tej felhasználásával, megközelítőleg 6000 kg sajttal és különleges kézműves tejtermékek széles skálájával készül.

A szervezők számos színes színpadi programokkal kívánják bemutatni a tej felhasználási módjait. A látogatók megismerkedhetnek a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos receptötlettel is szolgálnak a minőségi kézműves sajtok kedvelőinek.

sajtagriaA sajt Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere, élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban. Éppen ezért szerettük volna bemutatni, hogy milyen sokszínű felhasználási lehetősége van a tejtermékeknek és milyen az igazi, minőségi háztáji sajt – mondta el Pap Krisztián a vásár főszervezője.

A színpadi bemutatók mellett a hétvége kiemelt programja a Borjour Zenit rendezvény lesz, melynek keretén belül magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be a vásárra kilátogató közönség számára.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek