Elismerés a legjobb falusi vendégfogadóknak

20 márc. 2014 Administrator

Átadták a falusi és agroturizmus idei elismeréseit és díjait csütörtökön a „Vidéki örökségeink a Kárpát-medencében konferencia” keretében, Budapesten.

okoporta2A Vidékfejlesztési Minisztérium Hagyományok-, Ízek-, Régiók (HÍR) programja keretében működő 2014. évi HÍR-védjegyet az idén "A Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány" cigándi apróbéles, illetve a hajdúböszörményi "Civilek a Lakóhelyért" hagyományos repcetúra alapján készülő Kossuth kifli pályázata kapta.

A HÍR pályázatot 2009-ben írták ki először azzal a céllal, hogy a védjegy használati jogának elnyerésével a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ismertségét növeljék.
Az eseményen átadták a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) az Év Falusi Vendégfogódója címet is, amelyet heten kaptak meg.

A konferenciát - mely összhangban áll a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia célkitűzéseivel, a vidéki Magyarország megújításával – a FATOSZ szervezte. Ezen a résztvevők áttekintik a kulturális örökséget, a néprajzi és a helyi hagyományokat és a kézművesség területeit. A FATOSZ tájékoztatása szerint a kétnapos konferenciára meghívást kaptak a Kárpát-medencében lévő történelmi területek vidéki, falusi turizmusban érdekelt civil szervezetei is.

Szalay-Zala Andrea, a FATOSZ titkára elmondta, hogy a konferencián résztvevők memorandumot fogadnak el az értékőrző, megújuló, gyarapodó és fenntarthatóan fejlődő vidéki térségek és kistelepülések együttműködéséért és turizmusáért a Kárpát-medencében. Ebben megfogalmazzák egyebek között, hogy közös programokat szerveznek, illetve közös projektekkel pályáznak – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek