Címlap / Otthon készült / Ízületi fájdalomra étkezési zselatin!

Ízületi fájdalomra étkezési zselatin! E-mail
Írta: Gretus   
2013. március 26. kedd

tejsavo1

Egy tanfolyamon a tanárnő a minap azt kérdezte, tudjuk-e, mely a leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének? Hát, nem tudtuk.

Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha vízzel keverjük, éppen ezért kocsonyásodik be. Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor az embereknél ez fájdalom formájában jelentkezik.

Hozzávalók és elkészítése: étkezési zselatin, víz szükséges. Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból elkészíthetünk egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban kell például a fájó csuklóra kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet – az időtartamot be kell tartani! Látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik a „technika”!

Megmarad egy vékony hártya a csuklón, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda került a pótló anyag, ahonnan hiányzott, és tapasztalhatóan múlik a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tárolni, újbóli felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét odakenni, ahol fájdalmunk van!

Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40 Ft egy kis tasak zselatin! Váljék mindenki egészségére!

(A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz.)

Forrás: lukreceiakencei.hu

Share

Hozzászólások 

 
0 #9 Bognár Erika 2014-07-14 19:30
A zselatin szájon keresztül is hatásos?
Idézet
 
 
+2 #8 Paczi Zsigmond 2013-10-15 17:01
Tisztelt Gretus!

Szeretném kérdezni hogy mennyi zselatint, mennyi vízzel kell összekeverni?
Reomatoid Artitisz betegségre kellene...

Válaszát előre is köszönöm!
Idézet
 
 
+1 #7 Fuder Mariann 2013-08-26 14:07
Szép napot kívánok!
Csípőizületi kopás esetén is jó, és hová kell kenni?
Idézet
 
 
0 #6 Kata01 2013-07-15 21:46
A zselatin csontból van, ezért javaslom főzz egy kiló bármilyen csontot l liter vízben, főz kb 2 órát, hagy hogy felére lefőjön, és kész a tuti jó zselatin. A kocsonya is az, és nincs benne más csak természetes anyag.
Idézet
 
 
+2 #5 Tamm 2013-07-14 23:19
Mikróban nem melegíteném.Mint ahogy semmit sem.
Idézet
 
 
+2 #4 Jánosbá 2013-07-13 23:57
Én a mikrós melegítés helyett a gőz fölöttit csinálnám!
Idézet
 
 
-1 #3 Toth péterné 2013-04-14 07:34
Ha megcsinálom az egész zacskonyi zselatint a maradékot,fel lehet melegiteni és ujra használni?
Idézet
 
 
+5 #2 Katalin 2013-03-26 20:04
Gyuri bácsi, a bükki füvesember is ezt ajánlja.
Idézet
 
 
-1 #1 Klem Frigyesné 2013-03-26 12:41
Szeretném ha Te beszámolnál a tapasztalatodró l. Nagyon szeretném ha Te meggyógyulnál!! !!!! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


A térképen még falu, hangulatban inkább világvége

Több száz éves lemaradást kell behoznia a küszködő Drávagárdonynak, a kis dél-somogyi települ.. >> Tovább olvasom <<

 
Hirdetés
matrix wamsler3
   

Kiemelt cikkeink

Hétrétország bája, az Őrség vendégváró köztiválja
Hozzászólások: 0

Hétrétország bája, az Őrség vendégváró köztiválja
Hétrétország: a közvetlenség ünnepe! Köztivál a fesztiválok sorában, az Őrség minden gyönyörűségével, ...

Süni, a kert hasznos lakója
Hozzászólások: 0

Süni, a kert hasznos lakója
Ha szeretnénk vegyszerek nélkül kertészkedni, jó, ha odaédesgetjük a süniket kertünkbe és ...

Kubu! Úgy szeretünk!
Hozzászólások: 4

Kubu! Úgy szeretünk!
Kubu. A finom frissítő ital nem csupán a gyermekek, de a felnőttek kedvence is.  Ráadásul kiscsaládunk ...

Interjú egy magyar vándorral: Brazíliában sincs kolbászból a kerítés
Hozzászólások: 0

Interjú egy magyar vándorral: Brazíliában sincs kolbászból a kerítés
Zákonyi Bence 2000-ben ment capoeirát tanulni a dél-amerikai országba, azóta pedig már a fél ...

Miért jönnek a medvék Magyarországra?
Hozzászólások: 0

Miért jönnek a medvék Magyarországra?
Elképzelhető, hogy Szlovákiában annyira megerősödött az ottani medvepopuláció, hogy már kevés ...

Főtt kukorica, a nyár ízes csodája
Hozzászólások: 0

Főtt kukorica, a nyár ízes csodája
Minden bizonnyal a kukorica a legismertebb és legkedveltebb gabonafélék egyike, amely igencsak jó ...

Témába vág

Mire van jó hatással a vöröshagyma?
A vöröshagyma rendszeres fogyasztása egészséges: csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, a trombózis veszélyét, tágítja az ereket... >>
Dalra fel: mindennap énekelni kellene!
Valamiért belénk nevelték, hogy ha nincs kiemelkedő hangunk, akkor inkább soha többé ne is énekeljünk. Pedig dalolászni igenis jó! De... >>
Egyre többen csípik a méheket
Itt a barackszezon, de bevásárlás közben ritkán gondolunk arra, hogy ezt a gyümölcsöt is méheknek köszönhetjük. Most kampány kezdődött... >>
Nyári megújulás: hűsítő dinnye- és frissítő uborkaszezon!
A nyár folyamán mindig a hűsítő gyümölcsöket, zöldségeket keressük, olyanokat, amelyek nem hizlalnak, mégis jótékony hatást... >>
Eleven föld: egyesült szatyrosok Miskolcon
Működik – és jól – egy miskolci szövetkezet, amelyik semmit nem termel, hanem termeltet, méghozzá sok mindent, ami a nagycsaládosok... >>

Korábbi cikkeinkből...

Gyümölcsök és kalóriák - táblázattal
Téma: Életmód Hozzászólások: 0

Melyek a legkedveltebb díszmadarak?
Téma: Kertünk - Portánk Hozzászólások: 0

Kevesen ismerik a hungarikumokat
Téma: Mozaik Hozzászólások: 0