Címlap / Otthon készült / Ízületi fájdalomra étkezési zselatin!

Ízületi fájdalomra étkezési zselatin! E-mail
Írta: Gretus   
2013. március 26. kedd

tejsavo1

Egy tanfolyamon a tanárnő a minap azt kérdezte, tudjuk-e, mely a leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének? Hát, nem tudtuk.

Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha vízzel keverjük, éppen ezért kocsonyásodik be. Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor az embereknél ez fájdalom formájában jelentkezik.

Hozzávalók és elkészítése: étkezési zselatin, víz szükséges. Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból elkészíthetünk egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban kell például a fájó csuklóra kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet – az időtartamot be kell tartani! Látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik a „technika”!

Megmarad egy vékony hártya a csuklón, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda került a pótló anyag, ahonnan hiányzott, és tapasztalhatóan múlik a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tárolni, újbóli felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét odakenni, ahol fájdalmunk van!

Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40 Ft egy kis tasak zselatin! Váljék mindenki egészségére!

(A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz.)

Forrás: lukreceiakencei.hu

Share

Hozzászólások 

 
+2 #9 Bognár Erika 2014-07-14 19:30
A zselatin szájon keresztül is hatásos?
Idézet
 
 
+2 #8 Paczi Zsigmond 2013-10-15 17:01
Tisztelt Gretus!

Szeretném kérdezni hogy mennyi zselatint, mennyi vízzel kell összekeverni?
Reomatoid Artitisz betegségre kellene...

Válaszát előre is köszönöm!
Idézet
 
 
+2 #7 Fuder Mariann 2013-08-26 14:07
Szép napot kívánok!
Csípőizületi kopás esetén is jó, és hová kell kenni?
Idézet
 
 
0 #6 Kata01 2013-07-15 21:46
A zselatin csontból van, ezért javaslom főzz egy kiló bármilyen csontot l liter vízben, főz kb 2 órát, hagy hogy felére lefőjön, és kész a tuti jó zselatin. A kocsonya is az, és nincs benne más csak természetes anyag.
Idézet
 
 
+2 #5 Tamm 2013-07-14 23:19
Mikróban nem melegíteném.Mint ahogy semmit sem.
Idézet
 
 
+3 #4 Jánosbá 2013-07-13 23:57
Én a mikrós melegítés helyett a gőz fölöttit csinálnám!
Idézet
 
 
-2 #3 Toth péterné 2013-04-14 07:34
Ha megcsinálom az egész zacskonyi zselatint a maradékot,fel lehet melegiteni és ujra használni?
Idézet
 
 
+6 #2 Katalin 2013-03-26 20:04
Gyuri bácsi, a bükki füvesember is ezt ajánlja.
Idézet
 
 
-1 #1 Klem Frigyesné 2013-03-26 12:41
Szeretném ha Te beszámolnál a tapasztalatodró l. Nagyon szeretném ha Te meggyógyulnál!! !!!! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


A térképen még falu, hangulatban inkább világvége

Több száz éves lemaradást kell behoznia a küszködő Drávagárdonynak, a kis dél-somogyi települ.. >> Tovább olvasom <<

 
Hirdetés
ecolounge kocka wamsler3
golya140x140 jop banner
esz280140px

Kiemelt cikkeink

Vidéki hangulat csontkováccsal és pelyhes paplanokkal Túrkevén
Hozzászólások: 0

Vidéki hangulat csontkováccsal és pelyhes paplanokkal Túrkevén
Alighanem Túrkeve egyik legújabb ékköve a gyönyörű környezetben magasodó épület, melynek ...

Kopár Csárda: újragondolt hagyomány és a természet harmóniája
Hozzászólások: 0

Kopár Csárda: újragondolt hagyomány és a természet harmóniája
Fennállásának több mint négy évtizede alatt sok mindent átélt a Pilisvörösvár és Piliscsaba ...

Hévizgyörki western magyar cowboyokkal
Hozzászólások: 0

Hévizgyörki western magyar cowboyokkal
Ritkaság, hogy az ember születésnapjára kap egy lovastanyát és egy vendégházat. Bár áttételesen, ...

Talpalatnyi mennyország és a nyugalom szigete Monokon
Hozzászólások: 0

Talpalatnyi mennyország és a nyugalom szigete Monokon
Errefelé talán a levegő is „más”, a környezet lenyűgöző, gazdag a programkínálat, így ...

Ételmaradékok újrahasznosítása: a fantázia nem ismer határokat
Hozzászólások: 0

Ételmaradékok újrahasznosítása: a fantázia nem ismer határokat
Az ételmaradékok újratálalásának ötlete mindazoknak bizonyosan hasznos praktikát nyújt, akik ...

A falu, ahol a kor nem számít
Hozzászólások: 1

A falu, ahol a kor nem számít
Ecuadorban, a perui határ közelében, az Andok vonulatai között 1400 méteres magasságban, a Csendes-óceántól ...

Témába vág

Mátraalján, falu szélén, híres lett a kecskesajt
Divatba jött a kecskesajt. De Sánta Judit már akkor ennek az üzletágnak a nagyasszonya volt, amikor hungarikumokról és természethez közeli... >>
Túlsúlyos a magyarok többsége: felmérés következik
Újra felmérik az idén a felnőtt lakosság tápláltsági állapotát, a vizsgálatban több mint háromezer felnőttet keresnek meg az ország... >>
Mesterséges édesítők – együk vagy ne együk?
A hagyományos fehér cukor ideje lassan leáldozóban van, mivel az egészséges életmód jegyében manapság egyre többen térnek át alternatív... >>
Kézmosás világnapja 2014: húsz másodperc az egészségért
Október 15. a kézmosás világnapja. Sokan megvonják a vállukat, hogy miért érdemes egy mindenki számára egyértelműnek gondolt... >>
Ízek, illatok, aromák: az ősz kedvelt fűszerei
Ha eljön az ősz, az nem csak bizonyos zöldségek, gyümölcsök előtérbe kerüléséhez vezet, de egyes fűszerek is nagyobb hangsúlyt kapnak a... >>

Korábbi cikkeinkből...

Kóstolja meg a nemzeti parkok és a natúrparkok ízeit!
Téma: Szabadidő Hozzászólások: 0

Biztos, hogy tudjuk, milyen kenyeret fogyasztunk?
Téma: Életmód Hozzászólások: 0