Enni adok-enni kapok! Zöld Doboz Salgótarjánban is

17 ápr. 2015 Vaskor István

Az országban hetedikként Salgótarjánban helyeztek ki Zöld Dobozt a rászorulók élelemmel történő megsegítésére.

doboz1

A pénteki, Acélgyári templom területén elhelyezett „ENNI ADOK-ENNI KAPOK” feliratú Zöld doboz ötlete állampolgári kezdeményezésre valósult meg.  Argyellán Zsuzsanna, az egyik ötletgazda – ahogy fogalmazott – „tavaly télen belefutott egy olyan emberi tragédiába, mely rávilágított arra, hogy egyes emberek milyen szegénységben és nélkülözésben élnek.”

Két lelkes civil aktivista társával - Deák Gyöngyivel és Kunné Bucsek Zsuzsannával – a legnagyobb közösségi portálon vették fel a kapcsolatot az ország más településein már korábban kihelyezett zöld dobozok „gazdáival”, majd a megismert tapasztalatok alapján úgy határoztak, hogy megvalósítják az ötletet a városban.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is felkarolta az ügyet, a közmunkásokat foglalkoztató szervezet elkészítette az ételadomány gyűjtésére alkalmas dobozt, és a római katolikus plébános, Varga András atyának e nemes célt támogató és egyetértő hozzájárulásával az Acélgyári templomhoz tartozó szabadtéri területen április 17-én helyezték el a Zöld Dobozt.

doboz2

Miközben a pénteki eseményen a helyszínre érkező városlakók adományaiból – friss, szeletelt kenyérrel, zöldségekkel, édességgel, konzervekkel és más apró élelmiszerekkel – teljesen feltöltődött a doboz, a három ötletgazda köszönetet mondott az ügyet támogató önkormányzatnak és közfoglalkoztató cégének, az egyháznak, és a sok-sok önkéntes támogatónak, akik az előkészítés munkájában részt vettek.

dobozzold2

Az adománydobozban a lakosság az éhes, rászoruló embereknek helyezhet el élelmiszereket. Maga a doboz egy egyszerű, szabadon nyitható szekrényke, mely tökéletesen megfelel funkciójának.

Argyellán Zsuzsanna és „csapata” újabb két doboz elhelyezését készíti elő, melyeket mielőbb szeretnének a rászorulók részére kihelyezni Salgótarján más városrészeiben.

Fotó: Sándor Béla

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek