A virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét

28 márc. 2015 Administrator

Virágvasárnapon, az idén március 29-én megkezdődik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepéig, húsvétig tart.

1nagyhetErdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap 10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét.

A Magyarországi Református Egyház tájékoztatása szerint Bogárdi Szabó István püspök, a zsinat lelkészi elnöke vasárnap 15 órakor a Bács-Kiskun megyei Dunapataj református templomában hirdet igét.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 18 órakor Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

2nagyhetAz MKPK összegzése szerint az ünnep arra emlékeztet, hogy Jézus a szenvedése előtt, pészah közeledtével felment Jeruzsálembe tanítványaival. A katolikus egyházban a virágvasárnapi szentmise körmenettel kezdődik, amelynek során a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus előtt. A liturgia része, hogy a pap megáldja a hívek által hozott barkákat. Ez a nap az Úr szenvedésének vasárnapja néven is ismert, a szentmisén ugyanis a hívek meghallgatják Jézus szenvedéstörténetét, a passiót – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek