Napfogyatkozás élőben - városonkénti időtáblázattal

20 márc. 2015 Tartalomszerkesztő

Részleges napfogyatkozás lesz ma délelőtt, ebből az alkalomból több helyen is szerveznek programokat a jelenség megfigyelésére. A Nap közvetlenül csak speciálisan erre a célra készült szűrőszemüveggel nézhető, súlyos szemkárosodást okozhat a jelenség közvetlen, szabad szemmel való figyelése.

napmolyA részleges napfogyatkozás Budapesten délelőtt 9.39-kor kezdődik és 11.59-ig tart, csúcspontja a fővárosban 10.48-kor következik be, amikor a Hold majdnem 60 százalékban eltakarja a Napot. Más magyarországi településen ehhez képest legfeljebb néhány perces eltérések lesznek. Most pedig itt egy táblázat arról, melyik nagyvárosban mikor kezdődik, mikor láthatod a maximumon a jelenséget és mikor ér véget.

nap

 

Ha nem akarsz lemaradni a napfogyatkozásról, de valamiért csak a gépen tudod követni, akkor sincs baj, itt az élő stream.

A space.com közvetítése 9:30-kor kezdődik. Sőt, itt az ígéretek szerint a teljes napfogyatkozást láthatod. A dolgod mindössze annyi, hogy az oldalon az alsó videót elindítod.

 

Kattints ide >>>>

 

Ha mégis élőben próbálod nézni, akkor ne felejtsd el, hogy szabad szemmel ne próbálkozz vele. Vagy szerezz valahonnan egy védő- vagy hegesztőszemüveget.

Fotó:napmoly.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek